Haberler

Teslim Olan SAS Komandosu Her Şeyi İtiraf Etti

Güncelleme:

Darbe girişiminden sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan SAS komandosu Avşar Zırh, vicdanen rahatsız olunca 10 gün sonra teslim oldu ve bildiklerini anlattı.

İstanbul Büyükçekmece'deki SAS Sualtı ve Kurtarma Grubu Komutanlığı'nda görevli astsubay üstçavuş SAS komandosu 26 yaşındaki Avşar Zırh, başarısız darbe girişimi sonrası gözaltına alındı. Savcılıkta ve hakim karşısında darbecilerle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Üstelik ertesi gün düğünü olacağını da söyleyince serbest kaldı ve görevinin başına döndü. Fakat verilen şehitler, tankların altında ezilen halk Zırh'ın vicdanını yaraladı.

'ALLAH'TAN KORKTUM'

10 gün sonra teslim olan Zırh, "İfademin alınıp serbest bırakılmamdan sonra 10 gün içerisinde yaşanan olaylar, ülkemizin düştüğü durum, bu olaylardan dolayı hayatını kaybeden masum insanları düşünerek vicdanen olup biten her şeyi anlatmaya karar verdim. Kendi isteğim ile birliğime giderek askeri savcıya her şeyi anlattım. Allah'tan korktuğum ve vatan borcum olduğunu düşündüğüm için olduğu gibi itiraf ettim" dedi.

'ORTAOKULDA GİRDİM'

SAS komandosu, savcıya cemaat ile ortaokul yıllarında tanıştığını, ailesinin durumu kötü olduğu için cemaatin yol parasını ve dershane parasını verdiğini anlatttı.

Darbe gecesiyle ilgili de şunları söyledi:

"2015 yılında Su Altı ve Kurtarma Grup Komutanlığı'nda göreve başladım. Ben birkaç gün önce izne ayrılmıştım. 14 Temmuz günü ismini Ulvi olarak bildiğim cemaat abim beni telefonla arayarak buluşmak istedi. Buluşmada tanımadığım bir kişi daha vardı. Bu kişi bana, 'Yarın çok güzel ve önemli şeyler olacak' dedi. 15 Temmuz akşamı saat 23.00 civarı Astsubay Cafer Saraç'ın evine gittim. Orada 3 asker daha vardı.

'EVLERİNİZE GİDİN'

Saraç, birkaç kişiyle telefon görüşmesi yaptı ve sonra 'Deniz Kuvvetleri Komutanını almaya gidecektik ama bulamadık' dedi. Ben de bu tarz konuşmalar geçince cemaatin darbe yaptığını anladım. Çok şaşırdım ve tedirgin olmaya başladım. Binbaşı Hakan Egemen'in gece boyunca sosyal medyadan haberleri takip etti. Daha sonra Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, Egemen'i arayarak, darbenin başarısız olduğunu söyledi. Egemen ise, 'Ne yapmamız gerekiyor komutanım' diye sordu. Harmancı da, 'yapacak bir şey kalmadı. Evinizde bekleyin' dedi. Egemen de bizi, 'Normal hayatınıza devam edin. Kimseye bir şey söylemeyin. Bir şey söyleyen olursa inkar edin' diyerek evlerimize gönderdi."

'MÜHİMMATI RİVA'YA GÖMDÜK'

Binbaşı Hakan Egemen'in evdeki askerlerden birine 'komutanım' diye hitap ettiğini anlatan Zırh, "Hakan Egemen askerlerden birine, 'Komutanım arabada silahlar var. Ne yapalım?' diye sordu. Silahların gömülmesine karar verdiler. Silahları diğer SAT personeli ile Riva'nın üst taraflarında bir yere gömdük. Daha sonra polisler silahları buldu" dedi.

SERBEST KALINCA EVLENDİ

İlk ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Avşar Zırh'ın darbe teşebbüsünden 2 gün sonra (17 Temmuz) İstanbul'da evlendiği ortaya çıktı. Büyükçekmece Evlendirme Dairesi'nde kıyılan nikahla Aysun Gören ile dünya evine giren Zırh, 10 gün sonra vicdan azabı çekince savcılığa giderek her şeyi itiraf etti.

REHİN ALINAMAYAN TEK KOMUTANDI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 15 Temmuz gecesi Yeşilköy'deydi. Darbeciler Sahil Güvenlik botu göndermişti. Ataköy sahilinde, onu almak için bekliyordu. Emir subayı tuhaflığı anladı, komutanı bota bindirmedi. Bu şekilde Bostanoğlu, gece boyu mobil kalarak darbecilerin elinden kurtulmuş oldu.(Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Büyükçekmece İstanbul Riva Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title