Haberler

    Tesla'dan Evlerin Günlük Enerjisini Karşılayabilecek Pil!

    Tesla, arabalardan sonra şimdi de evler için bir pil geliştirdi.

    Emre Çetinkaya - -

    Şimdiye kadar elektrikli arabalar için çalışmalarını sürdüren Tesla Motors, şimdi ise evlerin günlük enerjisini karşılayabilecek piller geliştirdi. Tesla'nın daha önce elektrikli otomobiller için başarılı piller geliştirdiğini görmüştük.


    Tesla'nın Powerwall isimli yeni nesil pilleri, şu an için evlerin günlük tüm ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olmasa da, 'temel' işlerini rahatlıkla karşılayabilecek kapasitede. Zira, Powerwall'un 7 kWh ve 10 kWh'lık enerji depolama seçenekleri bulunuyor.


    Güneş panelleri sayesinde enerji depolayabilen bu piller, ihtiyaç duyulduğunda devreye giriyor.


    Ayrıca evin, elektrik şebekelerinden yararlanmasını engellemeyecek olan ürün, evin günlük enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayarak tasarruf yapılmasını sağlayacak. 7 kWh ve 10 kWh gibi güçleri düşündüğümüzde de evin her ay çok ciddi tasarruf edeceğini öngörebiliriz.


    Şu an için ön siparişe sunulan bu pillerin 7 kWh'lık versiyonu 3 bin dolar iken, 10 kWh'lık versiyonu ise 3 bin 500 dolar.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Tesla Motors Nicola Tesla Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title