Haberler

Teskomb 64. Yıl "Vizyon Buluşması"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye’yi birilerinin içine sindiremediğini belirterek, “Türkiye’yi düşman işgal etse önce gelir Halk Bank’a, Ziraat Bankası’na, Milli istihbarat Teşkilatı’na, yollara, köprülere, tren yollarına saldırır. Bunlarda bunu yaptılar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye'yi birilerinin içine sindiremediğini belirterek, "Türkiye'yi düşman işgal etse önce gelir Halk Bank'a, Ziraat Bankası'na, Milli istihbarat Teşkilatı'na, yollara, köprülere, tren yollarına saldırır. Bunlarda bunu yaptılar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TESKOMB 64. Yıl "Vizyon Buluşması"na katıldı. ATO Congresium'da düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, yoğun programına rağmen esnafla bir araya gelmeyi isteğini ve hayır dualarını almayı arzu ettiğini söyledi. Esnaf ve zanaatkarın hayır dualarını çok önemsediğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Yüzlerce yıla sahip bir kültürü olan kanaat, bereket, dayanışma, paylaşma gibi duygularını hiç kaybetmeden bugünlere ulaşan esnafımızın o dik duruşunu ve tavrını çok önemsiyorum. Aynı şekilde esnafımızın istikrara huzura, güven ortamına verdiği önemi de çok iyi biliyorum" dedi.

"DEVLET İŞÇİSİNE, MEMURUNA BORÇLU OLABİLİR Mİ?"

Son 12 yılda esnaf ve zanaatkarlar için çok önemli düzenlemeler yaptıklarına vurgu yapan Başbakan Erdoğan, ekonomide, siyasette, demokratikleşmede yaptıkları reformların esnafa çok olumlu yönde etkilediğinin altını çizdi. 12 yılda ekonomiyi üç kattan fazla büyüttüklerine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Esnafımızda büyüdü. Çalışanların ücretlerini arttırdık, alım güçlerini arttırdık bundan tabi ki en çok esnafımız faydalandı. Zorunlu Tasarruf hesabında biriken 13.5 katrilyonu ödedik, KEY hesabında biriken 3.5 katrilyonu ödedik. Bu ne demek 17 katrilyon… Bu nereye gitti. Esnafıma, zanaatkarıma gitti. Bunlar kimden kesilmişti. İşçiden, memurdan kesilmişti. Devlet işçisine borçlu olur mu? Memuruna borçlu olur mu? Maalesef böyleydi. Böyle devraldık. Ama 17 katrilyonu işçimizin, memurumuzun hesabına girdik ve onlarda tabi nereye ulaştı. Zanaatkara, esnafa ulaştı. Emeklilerimiz için yaptığımız maaş artışlarından ve düzenlemelerden, sosyal yardımlarımızdan hatta öğrencilerimizin kredi ve burs miktarlarını nereden nereye çıkardık biliyor musunuz? 45 liradan 300 liraya, 200 lirada beslenme yardımı verdik, 500 liraya. Budan da aynı şekilde esnafımız istifade etti. Bütün bunların ötesinde esnaf ve zanaatkarımızın en çok ihtiyaç duyduğu şeyi huzur, istikrar ve güven ortamını Türkiye'de kalıcı olarak tesis etmenin üzerine mücadelemizi verdik. Biryandan Türkiye'yi önünü göre bilen geleceğe odaklanmış planları, hedefleri belli bir ilke yaparken diğer yandan çözüm süreciyle kardeşliği pekiştirdik. Doğuda, Güney doğuda esnafımız kepenk kapattırma şiddetinden kurtuldu" diye konuştu.

"BENİM KEPENKİM NAMUSUMDUR DİYEREK BU MÜCADELEYİ VERECEĞİZ"

Dün kepenk kapattırma eylemi yattırmak istediklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bütün bunlara karşı ben sizin şahsınız da tüm Türkiye'ye sesleniyorum; bu mücadeleyi beraber yapacağız. Benim kepenkim namusumdur diyerek bu mücadeleyi vereceğiz. Çünkü kepenkleri kapattırarak demokrasinin önünü kesmeye çalışanlara buradan cevabı vereceğiz ve orada ortaya koyacağınız tavır, orada ortaya koyacağınız direnç bilesiniz ki sizin yarınlarınızı garanti altına alacak. Ülkemizin büyük bir bölümünde esnafımız huzurlu bir ülkenin 77 milyon kardeş bir ülkenin bahar ikliminden istifade etti. Peki Güneydoğu niye istifade etmesin? İşte burada el ele vereceğiz. Dayanışma içinde olacağız. Bilesiniz ki biz bütün imkanlarımızla bugüne kadar olduğu gibi yine yanınızda olacağız. Türkiye'deki huzur, istikrar ve güven ortamı başta esnaf ve zanaatkarımız olmak üzere hiç kuşkusuz şuanda bile bu hali ile 77 milyonu memnun etti geleceğe ilişkin umutlarını çoğalttı. 77 milyon bundan memnun olurken bazıları bu ortamdan çok ciddi şekilde rahatsız oldu. Bu ülkede yüksek faizden rant elde edenler var. Faiz lobisi… Onlar rahatsız oldu. Kaos ortamından, gerilimden, belirsizlikten rant sağlayanlar var. Onlar rahatsız oldular. Gençlerin kanından, şehitlerimizin kanından maalesef rant sağlayanlar vardı. Huzur ortamından ondan rahatsız oldular."

"YENİ TÜRKİYE'Yİ BİRİLERİ KABULLENEMEDİ"

Başbakan Erdoğan, içeride olduğu kadar dışarıda da büyüyen, gelişen, güçlenen Türkiye'den rahatsız olanların olduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'yi birileri kabullenemedi. Huzur, istikrar, güven ortamı içindeki Türkiye'yi birileri hazmedemedi. Milletin kazanmasını, esnafın kazanmasını, çalışanın, üretenin kazanmasını birileri içine sindiremedi. Önce Gezi olayları çıkardılar. Camı, çerçeveyi kırarak, sokakları ateşe vererek bu arada esnafımıza çok büyük zararlar ettirerek Türkiye'de huzuru, istikrarı ve güven ortamını sarsmak istediler. Bunların esnaf, tüccar kardeşime saygısı olabilir mi? Esnafın camlarını, çerçevelerini indirenlerin esnafa, tüccara, saygısı olabilir mi?" diye sordu.

Bir esnaf Gezi olaylarında esnafın camlarını ve çerçevelerini kıranlara "hain, hain" diye bağırması üzerine Başbakan Erdoğan, "Tamamiyle hainler diyerek" konuşmasına devam etti.

"BUNLAR İHANET ŞEBEKESİ"

"Bir taraftan halkı seviyorum diyeceksin, halkçıyım diyeceksin ondan sonra geleceksin benim o alın teriyle ufacık dükkanında birkaç kuruş kazanmak için her şeyini veren o esnafın camını, çerçevesini indireceksin" diyen Başbakan Erdoğan, "Bunlar ihanet şebekesi ya. Orada istediklerini elde edemeyince bu kez ne yaptılar 17 Aralık darbe girişimine başlattılar. Türkiye'nin o kutlu yürüyüşü o şekilde durdurmak istediler. Bakın şuanda çok farklı merkezlerden, çok farklı çevrelerden son derece planlı, son derece sinsice alçakça, haince saldırılar yapılıyor. Şu noktanın burada altını çizmek istiyorum. Bu saldırılar benim şahsıma yapılmıyor. Bu saldırılar partime, hükümetime de yapılmıyor. Bu saldırılar milletimize, devletimize, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılıyor. Bunlar doğrudan doğruya sizlere yapılıyor. Esnafa yapılıyor. Zanaatkara yapılıyor. Huzura, istikrara, güven ortamına, bahar ortamına yapılıyor. Ah benim kardeşlerim bizim Halk Banka'mızdan ne istediler. Niye Halk Bank. Çünkü halk bank esnafa kredi veriyor. Çünkü Halk Bank büyüdükçe büyüyor. Daha önce batan bir Halk Bank vardı, şimdi güçlü bir Halk Bank. Halk Bank büyüyen Türkiye'nin özellikle milli bankası olarak artık dünyada dikkatleri çekiyor. İnanın Allah vermesin Türkiye'yi düşman işgal etse önce gelir Halk Bank'a, Ziraat Bankası'na, Milli istihbarat Teşkilatı'na, yollara, köprülere, tren yollarına saldırır. Bunlarda bunu yaptılar. Halk Bank'a, Ziraat Bankası'na hayasızca saldırdılar. Bakın bir örnek; Bosna Herkes'te faizsiz kredi veriyordu. Bu paralel yapı bundan rahatsız oldu. İşin acı tarafı şudur değerli kardeşlerim, muhalefet bu saldırıda maalesef piyon olarak kullanıldı. Medya bu saldırı da araç olarak kullanıldı. Bazı işveren örgütleri, bazı işverenler bu saldırılarda maşa olarak kullanılıyor. Takiye, yalanda, iftirada o kadar uzmanlaşmış kendilerini o kadar yetiştirmişler ki bunlar maalesef bizim inancımızı da su istimal ettiler" diye konuştu.

TESKOMB 64. Yıl "Vizyon Buluşması"na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ve Salih Kapusuz ile yaklaşık 3 bin esnaf katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ziraat Bankası Politika Güncel Haberler

title