Haberler

Teski Genel Müdürü Başa Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde İncelemelerde...

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

TESKİ Genel Müdürü Başa'nın yaptığı incelemeler sırasında müteahhit firma yetkilileri de hazır bulundu. Genel Müdür Başa, tesisin gözle görülür bir şekilde ve hızla ilerlediğini dile getirerek, tesisin kaba inşaatının bittiğinin, dış cephe boya ve badana işlemlerinin yapıldığının, en yakın zamanda mekanik ve elektronik aksamlarının montajına başlanılacağının bilgisini aldı.

Genel Müdür Başa, incelemeler sırasında yaptığı açıklamalarda, "Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi 2045 yılına kadar ihtiyaçları karşılayacak kapasitededir. Yapımı hızla devam eden dev yapı faaliyete geçtiğinde, Süleymanpaşa ilçe merkezinin bir ucu olan Değirmenaltı Mahallesi ve diğer ucu olan Barbaros Mahallesi arasında kalan büyük bir kısmın atıksuyu bu tesise gelecektir. Atıksu tesiste biyolojik arıtmadan geçerek çevre standartlarına uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecektir. Ayrıca, Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda yürütülen çalışmalar neredeyse bitmek üzere. Kaba inşaatlar, ince işçilikler, dış cephe, enerji panoları, mekanik ve elektronik donanımların montajı tamamlanmıştır. Sonuç olarak Terfi Merkezi 12 İnşaatı yüzde 95 oranında tamamlanmıştır. Barbaros Caddesi üzerinden Terfi Merkezi'ne gelen kanalizasyon kolektör hattı sayesinde Süleymanpaşa ilçe merkezinin sahil bandı üzerinden tüm atıksu bu tesise gelecektir. Terfi merkezinden de Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ne iletilecektir. Sonuç itibari ile Süleymanpaşa ilçesinin atıksuyu doğrudan denize deşarj edilmeyecektir" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Şafak Başa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title