Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken'den Yönetmen ve Senaristlere Çağrı

Güncelleme:

TESK Genel Başkanı Palandöken, son yıllarda ülkemizde çekilen ve yurtdışından da izlenen veya dışarıya satılan film ve dizilerin birer kültür elçisi olduğunu söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son yıllarda ülkemizde çekilen ve yurtdışından da izlenen veya dışarıya satılan film ve dizilerin birer kültür elçisi olduğunu belirtti.

Palandöken, çekilen dizilerin sadece yurt içinde değil yurt dışından da seyredilmesinin ülkemiz için bir avantaj olduğunu vurgulayarak, "Yurtdışında büyük beğeni ile izlenen dizilerimizde özellikle mobilya sektöründe üretilen ürünlerimiz, mücevherat, moda ve hazır giyim sektöründen de ünlü yerli marka ürünlerimiz ile turizm değerlerimizin tanıtımına ağırlık verilmelidir. Buna paralel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız da tanıtım yapan dizi ve filmlere destek vermelidir" ifadelerini kullandı.

"YERLİ ÜRETİM İHRAC EDİLMELİ VE TURİZM ARTMALI"

Yurt dışına ihraç edilen dizi filmlerde başta mobilya, mücevher ve hazır giyim sektöründe üretilen yerli ürünlerin kullanılmasına özel önem verilmesini yapımcılardan isteyen Palandöken, "Dizi film ihraç ettiğimiz ülkeler arasına Ukrayna, Rusya, Pakistan ve Çin'de katıldı. Yani film ihraç edilen ülke sayısı 71'den 75'e çıktı. Son 6 yılda yurt dışına ihraç edilen dizi filmlerden elde edilen gelirler 20 kat artarak 200 milyon dolara çıktı. Rekor kıran ihracat rakamlarının devam etmesi için yerli üretimin artması ve talep görmesi gerekmektedir. Hazır giyimin 18 milyar 954 milyon, mücevheratın 2 milyar 629 milyon ve mobilya sektörümüzün 2 milyar 180 milyon dolar olan ihracat rakamlarının artırılması için başta mobilya sektörü olmak üzere giyim ve takılarımız bu dizilerde ön plana çıkarılmalıdır. Bunun içinde gerekirse bu dizi filmlere destek verilmelidir. Filmlerde doğal güzelliklerimize yer verilmesi ve gözde turizm değerlerimizin tanıtılması da turizm gelirlerimizin artmasına katkı sağlayacaktır. Kostümlerin, yerli tasarım ve üretim olmasına dikkat edilerek vurgulanması da yine en önemli sektörlerimizden tekstil alanında olumlu etkileri olacaktır. Kayısı, kuru üzüm, incir, fındık gibi ülkemize ait tarımsal ürünlerimiz de unutulmamalıdır" diye söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title