Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken'den Sahte ve Kaçak İçki Uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Zabıta ve emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonlarda piyasaya sürülmeye hazır binlerce şişe alkol ele geçirildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Zabıta ve emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonlarda piyasaya sürülmeye hazır binlerce şişe alkol ele geçirildi. Buna karşı bir de piyasaya sürülmüş olan sahte içkiler var. Kaçak ve sahte ürünler hem sağlığı bozuyor hem de ölüme yol açıyor. Bu yılbaşında yerli ürünleri tercih edin" dedi.

Yılbaşı kutlamalarına sayılı günler kala yapılan denetimlerde zabıta ve emniyet güçlerinin çok sayıda sahte ve kaçak alkol ele geçirdiğine dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları uyardı. Özellikle yılbaşında bilinen güvenilir yerden alışveriş yapılması gerektiğini belirten Palandöken, "Vatandaşlarımız, yılbaşına sayılı günler sebebiyle alacakları alkollü içkilere ve diğer ürünlere oldukça dikkat etmeli. Çünkü zabıta ve emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonlar piyasaya sürülmeye hazır binlerce şişe alkol ele geçirildi. Buna karşı bir de piyasaya sürülmüş olan sahte içkiler var. Yeni yılda alkol alacak olan vatandaşlarımız kaçak olarak değil sağlıklı koşullarda hazırlanarak satışa sunulan alkollü içecekleri tercih etmeli. Bunun için mutlaka bilinen ve güvenilir yerlerden alışverişler yapılmalı" ifadelerini kaydetti.

"Haksız rekabete yol açıyor"

Kaçak içki, merdiven altı üretim şekerleme, kalitesiz tekstil ürünleriyle hazırlanan, süslü, göz alıcı, yabancı menşeili paketlerin içerisindeki ürüne mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirten Palandöken, "Süslü paketlerin dışı sizi, içi hediyeyi verdiğiniz arkadaşınızı yakar. Her zaman olduğu gibi yılbaşında da alış verişlerinizi ehil eller tarafından üretilerek satışa sunulan, gerçek esnaflardan yerli ürünlerden yapılması sağlık ve ülke ekonomisi açısından çok önemlidir. Alkollü içki ve sigaraların Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) belgeli, bandrollü olması gerekmektedir. Çikolata, şekerleme, kuruyemiş gibi gıda maddelerinin bayat; gömlek, kravat benzeri tekstil nitelikli eşyaların da sahte olup olmadığına bakılmalıdır. Sahte içki ve bayat gıdaların geçmişte çok sayıda insanın ölümüne ya da sakat kalmasına yol açtığı unutulmamalı. Ayrıca merdiven altı üretim ve satışın, vergisini düzenli ödeyerek ekonomiye katkı sağlayan gerçek esnafların mağduriyetine, haksız rekabete yol açtığı da dikkate alınmalıdır. En önemlisi bu yıl eşiniz ve dostunuzun yanı sıra ülke ekonomisini düşünerek yerli üretime yönelik ürün ve hediyeleri tercih edin" açıklamasında bulundu.

"Kaçak içkiden onlarca kişi öldü"

Kaçak ya da sahte içki ile gerek kolluk kuvvetleri gerekse belediye zabıta ekipleri mücadelelerini sürdürürken 2016 yılı başında alkollü içkiler nedeniyle onlarca kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Palandöken, "Yeni yıla sayılı günler kala yine kaçak ve sahte içki üreticileri iş başında. Kolluk kuvvetleri bu fırsatçılara göz açtırmamaya çalışırken halkımız da alışverişlerinde dikkatli olmalıdır. Bu tür kaçak üreticiler hem vergi kaybına hem de vatandaşlarımızın canlarını kaybetmesine sebep oluyorlar" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken Yılbaşı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title