Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Dizel ile benzin arasındaki fiyat farkı dizel aleyhine bozuldu ve taşımacılık yapan esnafın akaryakıt maliyetleri arttı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Dizel ile benzin arasındaki fiyat farkı dizel aleyhine bozuldu ve taşımacılık yapan esnafın akaryakıt maliyetleri arttı. Geçimini taşımacılıktan sağlayan esnafımız desteklenmeli, ucuz ticari akaryakıt verilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, dizel araç kullanımının artmasıyla piyasada ve ulaştırma sektöründe çalışan esnafın da en büyük sorunu olan akaryakıt maliyetinin yükseldiğini belirterek, dizel yakıt ile benzin arasındaki fiyat farkının dizel aleyhine bozulduğunu savundu.

Esnafın emeğinin karşılığını alabilmesi için ucuz fiyattan ticari akaryakıt verilmesi ve vergilerin düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken,  fiyat içindeki toplam verginin yaklaşık 10 ayda yüzde 53'ten yüzde 62'ye yükseldiğini kaydetti.

Palandöken açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Bu durumda vergiler düşmeden akaryakıt fiyatlarındaki düşüş tatminkar olmayacaktır. Taşıma ve ulaşım sektöründeki esnafımızın ucuz akaryakıt istemesi sonuçta halkımıza yansıyacaktı. Nakliyeci esnafın kazancının büyük bölümü motorin, vergi, sigorta primi, trafik sigortası, yedek parça gibi masraflara gidiyor. Esnafımıza vergiden indirim yapılarak 'ticari akaryakıt' dediğimiz ucuz akaryakıt verilebilir. Bu indirim devlet maliyesine zarar vermez. Esnafın kazancı kısa zamanda piyasaya dönecektir. Piyasada ne kadar çok iş olursa devletimizin de vatandaşımızın da faydasına olacaktır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title