Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı'nda artan trafik kazalarına dikkati çekerek, "Yeni kazaların olmaması ve başka hayatların kaybedilmemesi için kurallara harfiyen uyulmalı" ifadesini kullandı.

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı'nda artan trafik kazalarına dikkati çekerek, "Yeni kazaların olmaması ve başka hayatların kaybedilmemesi için kurallara harfiyen uyulmalı" ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan trafik kazalarının bayramın tadını kaçırdığını belirtti.

Geçen yıl 6 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince meydana gelen kazalarda 137 kişi yaşamını yitirdiği vurgulayan Palandöken, bu yıl 15-18 Temmuz tarihleri arasında yaşanan trafik kazalarında sadece polis kontrol bölgelerinde 74 kişinin hayatını kaybettiğini 385 kişinin de yaralandığına işaret etti.

Palandöken, kazaların büyük çoğunluğunun, sürücülerin yolu yetirince tanımaması ve aşırı hızdan kaynaklandığına değinerek, şunları kaydetti:

"Bu bayramda günlük ortalama 18 kişiden fazla insan hayatını kaybetti. Yeni kazaların olmaması ve başka hayatların kaybedilmemesi için kurallara harfiyen uyulmalı. Uzun seyahatlerde toplu taşıma araçları tercih edilmeli."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Ramazan Bayramı Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title