Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

"Esnafın rekabet edebilmesi için AVM'lerde yüzde 5 yer kontenjanı ayrılmasını uygulanabilir bir rekabet politikası olarak görmüyoruz" "Esnafımız, istenen rayiç kira bedeli ve yüksek AVM giderlerini asla ödeyemez"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın rekabet edebilmesi için AVM'lerde yüzde 5 yer kontenjanı ayrılmasını uygulanabilir bir rekabet politikası olarak görmediklerini belirterek, bu kesimin istenen rayiç kira bedeli ve yüksek AVM giderlerini ödeyemeyeceğini savundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, alışveriş merkezlerinin (AVM) hem çevresel değişikliklere yol açtığını hem de esnafların ekonomik durumunu bozduğunu ifade etti.

AVM'lerin, gereğinden fazla sayıda olduğunu iddia eden Palandöken, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile rekabet açısından esnafın, sağlıklı yaşam açısından da şehirlerin korunması gerektiğini bildirdi.

Söz konusu tasarıda yer alan, "esnafa AVM'lerde yüzde 5 yer kontenjanı ayırma" uygulamasına da değinen Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnafın rekabet edebilmesi için AVM'lerde yüzde 5 yer kontenjanı ayrılmasını uygulanabilir bir rekabet politikası olarak görmüyoruz. Rekabet edebilmesi için esnafa yüzde 5 yer kontenjanı ayrılması güzel ancak esnafımız, istenen rayiç kira bedeli ve yüksek AVM giderlerini asla ödeyemez. Kendi bedeni çalışması ile devletimize yük olmadan evini geçindirmeye çalışan esnafımızın yıllık gideri AVM için aylık gider gibidir. Böyle bir maliyeti esnafımız kaldıramaz. Gerçek koruma, AVM çalışma saatlerinin ve günlerinin çevre esnaf ve sanatkarının para kazanmasına fırsat yaratacak şekilde ayarlanması ile olur. Esnaf ve sanatkara tahsisi yapılacak yerin fiyatı, esnafın ekonomisine ve gelirlerine uygun olmalı." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title