Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

"Faizlerin düşürülmesi yönünde atılacak adımları olumlu karşılıyoruz"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, faizlerin düşürülmesi yönünde atılacak adımları olumlu karşıladıklarını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, faizlerin indirilmesiyle esnaf ve sanatkar kesiminde büyük rahatlama olacağını ve ekonomik anlamda belirsizliğin ortadan kalkacağını kaydetti. Faizlerin düşürülmesiyle üretim ve istihdamın artacağına dikkati çeken Palandöken, "Uluslararası piyasalarda ülkemizin ekonomik anlamda istikrarı yükseleceği için yabancı sermaye girişi artacaktır. Türkiye yeniden istikrarlı günlerine geri dönecektir. Faizlerin düşürülmesi yönünde atılacak adımları olumlu karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2014'te yüzde 4-5 büyüyebileceğini ifade eden Palandöken, bunun önündeki en büyük engelin faiz oranları olduğunu kaydetti. Merkez Bankası'nın faizlerin düşürülmesi çalışmalarını hızlandırması gerektiğini savunan Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mevcut faiz oranlarıyla Türkiye'nin büyüyebileceğini hiç sanmıyorum. Faizlerin düşürülmesiyle istikrar sürecektir. Çünkü artık seçimler bitti ve ekonomik istikrarın devam edeceği beklentisi oluştu. Merkez Bankasının Para Politikası Kurulunu toplayarak faizi düşürebileceği görülmektedir." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title