Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çeklerin sigortacılık sistemine dahil edilmesini isteyerek çekin ödenmemesi durumunda sigortası bozulacak firmanın ya da şahsın sigorta priminin artacağını ama karşı tarafın zararının olmayacağını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çeklerin sigortacılık sistemine dahil edilmesini isteyerek çekin ödenmemesi durumunda sigortası bozulacak firmanın ya da şahsın sigorta priminin artacağını ama karşı tarafın zararının olmayacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, günübirlik kurulan şirketlerin dikkatle takip edilmesi ve bu şirketlerin ne kadar çek kestiğine bakılması gerektiğini bildirdi.

Şirket devredilse bile kestiği çeklerden devralanın tüm mal varlığıyla sorumlu olması gerektiğine dikkati çeken Palandöken, "Milyarlarca liralık mal çekerek piyasanın dengesini bozan, mal vereni batıran bu tür insanlar, piyasadan uzak tutulmalıdır. Normal bir esnaf, karşılığı olmadan çek kesmez. Günübirlik şirket kurulmaları, mal varlığı olmayan birilerine devir edilmesi iyi incelensin. Geçmişine bakılsın. Yoksa yıllarca aynı adreste iş yapan insanlar karşılıksız çek keserek orada kalabilir mi?" ifadesini kullandı.

Palandöken, bu yılın 5 ayında, bankalara ibraz edilen çeklerin sayısının, geçen yıla göre yüzde 6 arttığını belirterek kesilen çeklerin 5 aylık parasal tutarının yüzde 14 artışla 285 milyar liraya ulaştığını kaydetti. Aynı dönemde, parasal tutarı 11 milyar lirayı bulan 320 bin çekin karşılıksız çıktığını ifade eden Palandöken, çeklerin sigortacılık sistemine dahil olmasını çünkü çeklerin bankalar tarafından ödenme garantisi miktarının çok düşük olduğunu vurguladı.

Sigortalı çekler olursa insanların rahat edeceğini ve bankaların riskinin azalacağına işaret eden Palandöken, "Çekin ödenmemesi durumunda sigortası bozulacak firmanın ya da şahsın sigorta primi artacak. Ama karşı tarafın zararı olmayacak. Yoksa hapisteyken borç ödenmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title