Haberler

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Parti programlarında esnafa dair neler olacak bekliyoruz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Parti programlarında esnafa dair neler olacak bekliyoruz. Ekonominin yeniden canlanabilmesi, esnafın durumunun iyileşmesine bağlıdır" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, esnaf ve sanatkarlar olarak siyasi partilerin seçimlerde esnafa dair programlarında nelere yer verdiğini görmek istediklerini belirterek, "2015 yılını sorunlarımızın çözüme kavuştuğu'Esnaf Yılı' kabul ettik. 7 Haziran genel seçimlerine az bir süre kala partilerin programlarında esnafa dair neler olduğunu bekliyoruz. Ülke nüfusunun 5'te 1'ini temsil eden esnaf camiasının seçimlerden beklentisinin büyük olduğunu da vurgulamak isterim" dedi.

Türkiye'nin orta ve uzun vadeli makro ekonomik hedeflerini tutturabilmesi için yıllık en az yüzde 5 büyümesi gerektiğini kaydeden Palandöken, "Ekonomik büyümenin ilacı esnaf ve sanatkardır. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde ekonominin dinamiğini esnaf sağlar. Bu nedenle, esnafa verilecek teşvik ve desteklerin makro ekonomik etkisi büyük olur. Ekonomik kalkınmada esnafın büyük bir payı vardır. Teknolojik gelişmeleri takip eden ve kullanabilen yeni nesil esnaf, ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol üstelenecektir. Bunun için esnaf ve sanatkarımıza inovatif desteklerin sağlanması gerekir. Sektörlerin lokomotifi esnaftır. Bu şekilde, biz esnafı büyütürsek, esnaf da devleti büyütür" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title