Haberler

TESK Başkanı Palandöken, "Kobilere ve Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli Cansuyu Kredisinin Tam...

Yeni açıklanan istihdam ve teşvik paketinin istihdam ve üretim artışını sağlayacak olumlu adımlar olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarımız özellikle bu dönemde sıfır faizli cansuyu kredi desteğine ihtiyaç duymaktadır. İmalatçı KOBİ'ler ve kadın girişimcilere kefalet imkanının ve vadenin artırılması yeni işyeri sayısını, istihdamı, devletin vergi gelirleri ile iç talebi artıracaktır" dedi.

"KADIN GİRİŞİMCİ ARTACAKTIR"

İmalatçı KOBİ'lerin ve kadın girişimcilerin yeni yatırımlarını artırılmasına yönelik özel tedbirlerin alınmasının önemine değinen TESK Genel Başkanı Palandöken, "Her bir KOBİ için 1,5 milyon lira olan kefalet limiti 2,5 milyona, imalatçı KOBİ'ler için ise 3 milyona çıkarılmıştır. Kadın girişimcilerimiz için, kadın istihdamının artırılması amacıyla 100 bin liraya kadar krediler için beş yıl vade ve yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlamaktadır. Şimdi 'Sıfır' faizli cansuyu kredisi de verilirse kısa zamanda yatırım yapılacaktır. Açıklanan teşvik paketinin yıllar içinde bütçeye toplam 7,5 milyar liralık bir yük gibi gözükse de yıllar içinde getirisi daha fazla olacaktır" ifadesini kullandı.

"İŞBAŞI EĞİTİMİN TEŞVİKİNİN KISA ZAMANDA OLUMLU ETKİLERİ OLUR"

Altı ay süreyle iş başı eğitimle çalışacak kursiyerlere İŞKUR'un net asgari ücret ödenmesinin çok ciddi bir mesleki eğitim desteği olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları dedi:

"Altı aylık süre boyunca işverene hiçbir maliyet yüklemeyecek, işverenin kursiyerler için yaptığı harcamalar vergi matrahından düşülebilecektir. Eğitim programı sonrası, kursiyerler işe alınırsa, imalat sektöründe 3,5 yıl, diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca SGK işveren primi İŞKUR tarafından ödenecektir. Eğer Temmuz'a kadar bu işbaşı eğitim başlanırsa, iş başı eğitim için verilecek destek 6 ay değil 1 yıla çıkarılacak. Bu da yılın ilk yarısı istihdamı daha da teşvik ederek olumlu etkileri kısa zamanda alınabilecektir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title