Haberler

TESK Başkanı Palandöken: Erdoğan ile Yaptığımız Görüşmenin Faydalı Olduğunu Konuşmalarında Gördük

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları ve "siyasi ortamın yumuşamasını" talep ettikleri görüşmeye muhalefet partileri ile davam edeceklerini söyleyerek, Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin faydalı olduğunu Erdoğan'ın yaptığı konuşmalarda gördüklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığındaki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) yarın muhalefet partileri CHP ve MHP'nin liderleriyle görüşecek.

-"SİYASİ ORTAMI YUMUŞATMA" GÖRÜŞMELERİNE MUHALEFETLE DEVAM-

KİK Eş Başkanı ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve KAMU-SEN Başkanı İsmail Koncuk'tan oluşan KİK, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile parti genel merkezinde saat 16.00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ise saat 17.30'da parti genel merkezinde görüşecek.

Yarın yapılacak görüşmelere ilişkin ANKA muhabirine bilgi veren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede olduğu gibi her iki lidere de, "siyasi üslubun yumuşatılması, toplumu kutuplaştırıcı ifadelerden kaçınılması, yeni Anayasa sürecinin devam ettirilmesi ve AB ile müzakerelerin kararlılıkla devam ettirilmesi" yönündeki taleplerini ileteceklerini anlattı.

-"SİYASET DİLİNİN DE DAHA İYİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"-

Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin ardından olduğu gibi yarın yapılacak görüşmelerin ardından da bir basın açıklaması yapacaklarını kaydeden Palandöken, gündemin normale dönmesini talep edeceklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin faydalı olduğunu dile getiren Palandöken, "Görüşmelerimizin ardından Sayın Erdoğan'ın yaptığı konuşmalardan bunu da görmüş olduk" dedi.

Artık AB sürecine odaklanılması gerektiğini belirten Palandöken, "Güzel fırsatlar var önümüzde. Bunların heba edilmemesi lazım. Tabi önümüzdeki seçim süreçleri de önemli. Siyasi gerilim olmadığı zaman bu hedefe daha çabuk varılacağını, daha rahat olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Görüşmelerin faydalı olacağına inandıklarını belirten Palandöken, bu sivil toplum örgütlerinin daha önce Anayasa sürecinde, çözüm sürecinde, Gezi olaylarında ve 17 Aralık sürecinde hep birlikte hareket ettiğini ve olumlu sonuçların alındığını belirterek, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yapacakları bu görüşmelerin de faydalı olacağını düşündüklerini söyledi.

Anayasa değişikliğinin olması yönünde toplumun büyük beklentisi olduğunu kaydeden Palandöken, "Ama bu son değil Sayın Başbakan'ın da Hakimler Gününde yaptığı konuşmada gördük "Anayasanın değişmesi için biz hala varız' dedi. Toplumda da böyle bir beklenti olduğunu görüyoruz ayrıca siyaset dilinin de daha iyi olduğunu görüyoruz. Ama daha da iyi olmalı. Bizim odaklandığımız nokta; "Her şey Meclis'in içinde olmalı' Meclis'te kendilerini ifade ediyorlar ama dışarıda bunun farklı algılanmasının zarar verdiğini söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin büyüme trendinin Avrupa'dan iyi olduğunu ve bu trendin kaçırılmaması gerektiğini kaydeden Palandöken, "Türkiye'deki bu kadar sıkıntıya rağmen demokratik süreçte baya başarılıyız. Dünyaya örnek oluyoruz" ifadelerini kullandı.

-"SEÇİM SÜRECİNDE DOZİMETRE KAÇMIŞTI"-

İlerleyen günlerde BDP ile de görüşeceklerini kaydeden Palandöken, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin ardından Erdoğan'ın Gülen Cemaatine ve muhalefete karşı kullandığı ifadelerin değişmesine katkısı konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Etkisi ne kadar oldu bilmiyorum ama çok yoğun bir gündemdi, seçim çok sancılı bir süreçte geçti. Dozimetre kaçmıştı. Normalde zaten Sayın Başbakan ülkenin genel menfaatleri konusunda hem taviz vermeyeceğini hem kararlılıkla meselelerin sonuçlandırılacağını açıkça ifade ediyor. Ama seçim sürecindeki meydan konuşmaları değil tabi. Salon konuşmaları. Bence olumlu algılanıyor süreç.

Biz görüşmelerimizde siyasi partileri tebrik ediyoruz, başarılarını, seçime katılım oranına yaptıkları katkıyı. Bence en önemlisi vatandaşın sandığa gitmesiydi. Belki de huzur içindeki ilk seçim bu. Terör olaylarının olmadığı, Doğu ve Güneydoğu'da sıkıntıların yaşanmadığı bir seçim oldu. O açıdan da vatandaşın iradesini tam yansıttığı bir yerel seçim oldu."

İşveren ve işçi örgütlerinin eskiden bir araya gelmediğini kaydeden Palandöken, şimdi ise oturup ortak karar alabildiklerini söyleyerek, "Keşke siyasiler de bunu başarabilse" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bendevi Palandöken Türk İş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title