Haberler

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her köşede kurulan kermeslerin sergiledikleri ürün çeşitliliğiyle adeta AVM'ler gibi esnafla yarışır hale geldiğini belirterek, "Devlet maaşla eleman çalıştırıp şehrin göbeğinde mağaza açmamalı. Herkes kendi işini yapmalı. Esnaf ve sanatkarlar olarak biz kamunun ürettiği ürünleri satmaya talibiz." ifadesini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her köşede kurulan kermeslerin sergiledikleri ürün çeşitliliğiyle adeta AVM'ler gibi esnafla yarışır hale geldiğini belirterek, "Devlet maaşla eleman çalıştırıp şehrin göbeğinde mağaza açmamalı. Herkes kendi işini yapmalı. Esnaf ve sanatkarlar olarak biz kamunun ürettiği ürünleri satmaya talibiz." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarın kirasını ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesini gündüzüne katarken, kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, havaların ısınmasıyla da boş arsa ve caddelerde alışveriş çadırı kurarak haksız rekabetin devam ettirildiğini kaydetti.

Esnafın üretim yapabilmek için hijyen standartlarına uygunluğunun yetkililer tarafından kontrol edilirken kermeslerde böyle bir denetimin yapılmamasının halk sağlığı açısından da sakıncalı olduğuna dikkati çeken Palandöken, TESK olarak, kermeslere çekidüzen getirilmesini istedi. Kamu kurumlarının yiyecek-içecek, giysi ve ev eşyası gibi mamulleri ürettiklerini, dükkan açarak satış yaptıklarını aktaran Palandöken, şöyle devam etti:

"Kamuda meslek öğretmek, üretime katkıda bulunmak adına pek çok çeşit mamul üretilmektedir ama bunları dükkan açarak satmaya kalktıklarında haksız rekabet olmaktadır. Çevresindeki esnaf ve sanatkara zarar vermektedir. Devletin ucuza ürettikleriyle esnafın başa çıkması mümkün değildir. 'Üretilmesin' demiyoruz ama üretileni de esnaf vasıtasıyla satılmasını istiyoruz. Devlet maaşla eleman çalıştırıp şehrin göbeğinde mağaza açmamalı. Herkes kendi işini yapmalı. Esnaf ve sanatkarlar olarak biz kamunun ürettiği ürünleri satmaya talibiz."

Çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütleri tarafından açılan kermeslerin son yıllarda amacının dışına çıkarak hayırdan çok ticari amaçlı yapılmasının esnaf ve sanatkarın işlerini aksatmaya başladığını belirten Palandöken, "Her köşede kurulan kermesler sergiledikleri ürün çeşitliliği ile adeta AVM'ler gibi esnafla yarışır hale geldi. Biz hayır amacıyla iki günlük yapılan kermeslerden bahsetmiyoruz. Aylarca açık kalan, denetimsiz olarak satış yapılan yerlerden söz ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title