Haberler

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

ANKARA (AA) – Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların kara listeleri dolayısıyla esnaf ve sanatkarların son zamanlarda krediye ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını belirterek, bu sıkıntının aşılması için etkin sicil barışı sağlanmasını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarların son zamanlarda işlerin yürütülmesi için krediye ihtiyaç duyduklarını ama bankaların kara listesine girerek krediye erişemediklerini savundu.

Piyasada çok çeşitli kredi imkanları olmasına rağmen bankaların kara listeleri nedeniyle esnaf ve sanatkarların krediye ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını, bu sıkıntının zaman kaybedilmeden ortadan kaldırılması için bankalarla etkin sicil barışı sağlanması gerektiğini kaydeden Palandöken, "Bankaların sorumluluk alarak ellerini taşın altına koyması gerekir. Ticaretin devam etmesi ve piyasaların canlanması için esnafın acil krediye ihtiyacı var. Onun için kredinin önündeki engeller kaldırılmalıdır" ifadesini kullandı.

Palandöken, 2003 ve 2009'da sicillerin düzeltilmesiyle ilgili çıkarılan iki ayrı kanunun da bankalarca uygulanmasından kaçınılmasının esnafı mağdur ettiğine işaret ederek, "Risk Merkezi'ne devredilen kara listeler silinmedi. Esnaf ve sanatkarın borcu bitmiş olsa da listede gözükmeye halen devam ediyor. Zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışan esnafımızın ayağa kalkabilmesi için sicil barışı yapılarak var olan kredilerin önündeki engelin kaldırılması artık kaçınılmaz. Bankalarımız geçmişe dönük olumsuz bilgileri kullanma uygulamasına son vermesiyle etkin bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerekli" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title