Haberler

Tesco Kipa'ların Yeni Sahibi Belli Oldu

Güncelleme:

Habertürk gazetesinden Menekşe Ataselim'in haberine göre, Güney Kore operasyonunu 6.1 milyar dolara satarak ülkeden çekilen İngiltere'nin en büyük perakende zinciri Tesco, Türkiye'deki varlığı Tesco Kipa'ya ait 10 mağazayı da Beğendik'e devrediyor. Kulislerde konuşulanlar, bir süredir devam eden flörtün toplam bedeli 40 milyon TL olan mağazaların satışıyla sonuçlandığı yönünde.
Edinilen bilgilere göre, Beğendik'e satılan mağazaların devir işlemi de 1 ay içinde gerçekleşecek. Tarafların el sıkışmasıyla anlaşmanın detayları da ortaya çıkarken, Beğendik'in 4 ayrı kentteki mağazaları devralacağı öğrenildi.

SATIŞLA ANKARA'DAN ÇIKMIŞ OLACAK

10 mağazanın biri Mersin, biri Tarsus ve biri Denizli'de bulunurken, diğerlerinin tamamı Ankara'da. Beğendik, Ankara'daki 1 mağaza ve Mersin'de gayrimenkullerin sahibi Tesco Kipa'nın kiracısı olarak faaliyet gösterecek. Söz konusu satış gerçekleştiğinde Tesco Kipa'nın Ankara'daki tüm tabelaları inmiş olacak.

Geçtiğimiz yıl Alman Real'in Türkiye operasyonunu da satın alan Beğendik'in planı ise Ankara'daki 2 mağazaya Beğendik, kalan 8 mağazanın tamamına Real tabelası asmak.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarından çıkacağı iddiaları gündeme getirilen Tesco Kipa yetkilileri bir açıklama yaparak böyle bir planın olmadığını, sadece stratejik olarak daha kârlı hale gelmek için verimli olmayan mağazaların satışına yönelik görüşmeler yapıldığını belirtmişti.

Söz konusu satışın da bu stratejiyi doğrular nitelikte olduğu dikkat çekerken, Tesco Kipa'nın güçlü olduğu Ege Bölgesi'ne yoğunlaşmayı planladığı belirtiliyor.

Tesco Kipa'dan dün yapılan açıklamada da satış konusunda gelişme olursa duyuru yapılacağı belirtildi.

TAMAMI İÇİN MASAYA OTURABİLİR

Anlaşma şimdilik 10 mağazayı kapsasa ve Tesco Türkiye'den çekilmeyeceğini açıklasa da Beğendik'in yeni bir teklifle tekrar masaya oturabileceği dile getiriliyor.

Buna göre, şirket, önümüzdeki günlerde 172 mağazası bulunan Tesco Kipa'nın tamamına talip olabilir. Bu yönde bir satış gerçekleşmesi ise Real şubeleri dahil toplam 60 civarında mağazasıyla ve 1.5 milyar TL'nin üzerinde cirosuyla sektörde 4'üncü sırada bulunan Beğendik'in konumunu değiştirebilir.

Tesco Kipa'nın piyasa değeri ise 2.5 milyar TL civarında.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tesco Kipa Beğendik Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title