Haberler

Tes-İş Antalya Şubesi Başkanı Ünal Güven Tazeledi

TES İŞ Antalya Şubesi 10. Olağan Gnel Kurulu'nda mevcut başkan Ünal, yeniden başkan seçildi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Antalya Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Hacı Mevlüt Ünal, tekrar başkan seçildi.

TES-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin, Porto Bello Otel'de düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, genel kurulun düğün havası içerisinde geçtiğini söyledi. Ünal'ı tebrik eden Zengin, "Antalya gibi bir yerde böyle güzel bir genel kurul yapmak herkese nasip olmaz. 30 dakikada genel kurulu bitirdik. Sendika adına, çalışanlar adına tebrik ediyoruz, bu bir başarıdır" dedi.

Kıdem tazminatının 30 günün altına indirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Zengin, buna kesin kararlı olduklarını, kıdem tazminatının işçinin güvencesi ve sigortası olduğunu vurguladı.

Ünal ise işçi-işveren ilkelerinin temel hedefinin üretimi artırmak, refahı adil paylaşmak ve sosyal barışı yaşatmak olduğunu ifade etti. Kıdem tazminatı ile ilgili bilgi veren Ünal, şöyle konuştu:

"Kıdem tazminatı, işçi sınıfının 77 yıl önce elde ettiği ve kullandığı bir haktır. İşçi güvencesine olumlu etik yapan bir düzenlemedir. İşçinin emeğinin yıpranma bedeli, emeklilik ikramiyesi, ücretin ödenmeyen kısmıdır. Kıdem tazminatı, işçinin iş ve gelecek güvencesidir. Milyonlarca işçiyi ilgilendiren bu haktan kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Bu yönüyle kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ'in kırmızı çizgisidir."

Emeğe verilen değerin o ülkenin gelişmişliğinin de göstergesi olduğunu aktaran Ünal, "Elbette bu mücadelemizde kadın işçilerimiz de göz ardı edilemez. Sendikal çalışmalarımız, mücadelemiz, kadınlarımızın katkısı ile zenginleşmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından, sendikanın delege olarak seçilen kadın üyelerine Kadınlar Günü dolayısıyla çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.

Genel Kurul'a, TES-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Şahin, Teşkilatlandırma Genel Sekreteri İsmail Bingöl, Genel Mevzuat Sekreteri Mehmet Solak, ve şube başkanları da katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Tahsin Antalya Türkiye Tes İş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title