Haberler

Tersanede Değil, Terasta Yaptı

Başakşehir'de bir mobilyacı, iş yerinin terasında, 14.5 metre uzunluğunda lüks tekne yaptı.

Başakşehir'de bir mobilyacı, iş yerinin terasında, 14.5 metre uzunluğunda lüks tekne yaptı.

Mobilyacı Mesut Boz, çocukluğundan bu yana içinde bir özlem olan tekneye sahip olmak için, iş yerinin terasında yapımına 3 yıl önce başladığı tekneyi bitirmeyi başardı. İmkansızlıklar içinde ve olumsuz hava şartlarına rağmen, teknenin yapımından vazgeçmeyen Boz, şu sıralar hayalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor.Terastaki lüks tekneyi gören vatandaşlar duruma şaşırırken, bazı vatandaşlar da teknenin maket olduğunu sanıyor. Teknesini yakın zamanda denizle buluşturmayı hedefleyen iş adamı, tekneyi balkondan nasıl indireceğinin planlarını yapıyor.

"Nuh tufanı mı olacak? terasa tekne koymuşsunuz"

İş adamı Mesut Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknenin yapımına iş arkadaşlarıyla 2013'te başladığını belirterek, uzmanlık gerektiren işlerini de dışarıdan destek alarak bitirdiğini söyledi.

Boz, teraslarının tekne yapımına müsait olmaması nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını anlatarak, "Özellikle yağışlı ve rüzgarlı havalarda çok sıkıntı yaşadık. Yağıştan korunmak için çadır yaptık. Yüksek olduğu için uçmaması için de halatlarla bağladık. Ama yine de yılmadık. Bu yatı yapmak benim çocukluğumdan beri yapmak istediğim bir şeydi. Emekli olduğumda da denizlerde yaşama hayalim var zaten. Tüm zorluklara rağmen bitirmeyi başardık." diye konuştu.

Tekne yapmanın kendileri için zor olmadığını dile getiren Boz, ancak, imal ettikleri yerin tekne yapımına uygun olmaması dolayısıyla bazı sıkıntılar yaşadıklarını aktardı.

Boz, bir şeyi başarmak için önce inanmak gerektiğini anlatarak, "Bir şeyi inanmadan başaramazsınız. Bir de bu aslında Türk'ün azmidir. İnsanlar bu yatlara milyon dolarlar veriyor. Biz çok lüks bir yatı terasımızda yaptık. İmkan verilse daha iyilerini yaparız. İnsanımızın neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Yeter ki insanlar yapmak istesin. Talep olursa başkalarına da yapmayı düşünürüz. Ancak, bunu kendim için yaptım. Müşterilerimizden de çok olumlu görüşler alıyoruz. Bazı müşterilerimiz bize, 'Nuh tufanı mı olacak? terasa tekne koymuşsunuz' şeklinde espri yapıyorlar. Bazı vatandaşlar da maket koyduğumuzu sanıyor. Gerçek olduğunu öğrenince çok şaşırıyorlar." şeklinde konuştu.

Tekneyi Kurban Bayramı'nda denize indirmeyi planladığını ancak hava şartlarından dolayı indiremediğini, artık yazı bekleyebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Başakşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title