Haberler

Ters Lale İçin Yürüdüler

Aralarında Sincik Kaymakamı Zafer Sağ'ında bulunduğu bir grup doğa dostu aktivist, Sincik ilçesinde yetişen Ters Laleleri tanıtmak amacıyla doğa yürüyüşü düzenledi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yetişen Ters Laleleri tanıtmak ve dikkat çekmek amacıyla ilçenin güneyinde bulunan Ayengin Mahallesinin üst tarafındaki sarp kayalıklarda yaklaşık 6 kilometrelik parkurda yürüyüş yapıldı. Sincik ilçesinin sembolü olan Ters Laleleri tanıtmak amacıyla düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine Sincik ilçe Kaymakamı Zafer Sağ, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Ayaz, Sincik Şubesi Başkanı Ziya Azgın ve bir grup doğa dostu aktivistler katıldı.

Dünyada nadir bulunan ve Sincik'te doğal olarak yetişen Ters Lalelere dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenlediklerini belirten Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, "Sincik ilçesinde karların erimesi ile birlikte vadilerden başlayarak, göğe baş kaldıran Kardelenlerin zirvelere yolculuğunun sonunda, adeta nöbet devri gibi doğayı süsleme görevini Ters Lale devralır. Nisan ayının ilk haftasından itibaren vadiler, dağlar, yaylalar Ters Lalenin güzelliği ile süslenir. Dünyada bir benzeri daha bulunmayan ve anavatanı Güneydoğu Anadolu bölgesinin yüksek dağları olan Ters Lale, Sincik ilçesinin sarp kayalıklarında da yetişir. Ters Lale Dünyanın en nadide çiçeklerinden biridir. İlçemizde sarı ve açık kırmızı olmak üzere iki ayrı rengi bulunmaktadır. Göz kamaştırıcı rengi ile, kadife hassaslığındaki çiçeği ile, estetik görünümlü tersliği ile olağanüstü bir doğa harikasıdır. Ters Lale doğal ve farklı görüntüsü ile diğer lalelerden daha gösterişlidir, İlçemizin güneyinde bulunan sarp dağların eteklerinde doğal olarak yetişmektedir. İlçemizde yetişen Ters Lale motifleri, günümüzde de genç kızlarımızın çeyizlerine işlenmiş güzellikleri görmek mümkündür. Ters Lalenin güzelliği, narinliği çok sayıda hikayeye, şarkıya, türküye konu olmuştur. İlçemizde doğal olarak yetişen Ters Lalenin korunması ve daha geniş alanlara yayılmasını sağlamak amacıyla araştırmalara başladık. Eğer Ters Lale soğanını yetiştire bilirsek ilçemizin her köşesinin Ters Laleler ile süsleyerek önümüzdeki yıllarda Ters Lale festivali bile düzenlenebilir" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Ayaz Adıyaman Sincik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title