Haberler

Terra Des Femmes Örgütü Temsilcilerinden Başkan Türk'e Ziyaret

Kadın sorunlarına ilişkin çalışmalar yürüten Alman 'Terre Des Femmes' örgütü temsilcileri, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ü ziyaret etti.

Kadın sorunlarına ilişkin çalışmalar yürüten Alman 'Terre Des Femmes' örgütü temsilcileri, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü ziyaret etti.

Türkiye'de kadın örgütleri ve kadına yönelik çalışmalar yapan merkezlerle ortak projeleri hayata geçirmek istediklerini belirten 'Terre Des Femmes' temsilcisi Sosyolog-Yazar Necla Kelekçi, İŞTAR Kadın Merkezi yetkilileri ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile görüş alışverişinde bulundu. İŞTAR Kadın Merkezi'nin çalışmalarını bir süredir Almanya'dan takip ettiklerini ifade eden Kelekçi, merkez yetkilileri ile tanışmak ve ortak bir çalışma zemini oluşturmak için Mersin'e geldiğini belirtti. Mersin'in kendileri için son derece önemli olduğuna değinen Kelekçi, "Çünkü Mersin doğu ve batının bağlantısının bulunduğu bir merkez konumunda. Terre Des Femmes olarak biz, Akdeniz Belediyesi ve İŞTAR Kadın Merkezi ile beraber bazı çalışmalar yapmak, yatırımda bulunmak istiyoruz ve bu teklifi yapmak için geldik. Burada açılacak bir biçki-dikiş kursuna finansal destek sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca İŞTAR Kadın Merkezi'nin çalışma sistemine ilişkin bilgi almak ve görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, zorunlu göç ve sonrasında oluşan varoşların, en çok kadın ve çocukları etkilediğini vurguladı. Belediyenin bütün sıkıntılarına rağmen, İŞTAR Kadın Merkezi için bütün olanaklarını seferber ettiklerinin altını çizen Türk, "2009 seçimlerinin ardından kapanan 8 belediye, borçları ve personeliyle birlikte belediyemize devredildi. Bütçemiz ise neredeyse aynı kaldı. Avrupa'da başkasının hakkını gasp etme, başkasının borcunu ödetme gibi bir uygulama yok. Bu borçları gerekçe gösteren merkez bürokratları, belediyemizin ve İŞTAR Kadın Merkezinin Avrupa Birliği desteği alınabilecek birçok proje ve çalışmasını reddediyor. Halkımızın bu olanaklardan yararlanma şansını ortadan kaldırıyor. Yerel seçimler sonrası, özellikle de Mayıs ayı itibarı ile ekonomik açıdan nefes alacağız ve bu sorunu da ortadan kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Kadına yönelik çalışmalar yapılması açısından Mersin'in oldukça uygun bir kent olduğunu da kaydeden Türk, "Gerçekten de mağdur ve ciddi sıkıntılar yaşaman kadınlar var. Servis parası olmadığı için çocuklarını okula gönderemeyen aileler var. İnsan merkezli bakış açımızı koruyacağız. İnsanı merkeze alan, kadınları, çocukları ve dezavantajlı grupları ele alan sivil toplum örgütleriyle işbirliğine daima açığız. Bu açıdan Kadınlar Dünyası adlı örgütün İŞTAR Kadın Merkezimizle yapacağı çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazıl Türk Akdeniz Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title