Haberler

Terörün Hiç Kimseye Faydası Yok"

SEYİT AHMET EKSİK/OSMAN DİNÇ - Muş'taki vatandaşlar, son dönemde artan terör saldırılarını kınadı.

SEYİT AHMET EKSİK/OSMAN DİNÇ - Muş'taki vatandaşlar, son dönemde artan terör saldırılarını kınadı.

AA muhabirine terör saldırılarına ilişkin değerlendirmede bulunan vatandaşlardan Yusuf Erdem, terör olaylarına bölgedeki halkın taraftar olmadığını söyledi.

Halkın bu terör olaylarına tepkisinin giderek arttığını anlatan Erdem, "Uzun zamandan beri birlikte olan bu halklar, umarım ileride eskiden olduğu gibi beraber olacaklardır. Ben umutluyum." dedi.

Kemal Çakan ise Anadolu topraklarının şehitler ve emekler verilerek kazanıldığını ve güzel bir ülke kurulduğunu dile getirdi.

Sultan Alparslan'ın 1071'de Anadolu'yu almasıyla bu toprakların Türk ve Müslüman yurdu olduğunu anlatan Çakan, "Geleceğimizi parlak tutmamız için gençliğin buna önem vermesi lazım." diye konuştu.

Kemal Çakan, terörden en çok zararı ülkenin ve bölge halkının gördüğünü vurguladı.

Kalkınmanın ve gençliğin geriye gittiğini dile getiren Çakan, "Mevcut anayasal düzene karşı çıkana devletin cezası bir ise bin uygulasın." ifadelerini kullandı.

" Çanakkale'de bu halk bulgur çorbasıyla savaştı"

HDP'nin PKK ile arasına mesafe koymamasını eleştiren Kemal Çakan, "Meclis çatısı altındaki milletvekilleri anayasal düzen içinde hareket etmeli, terörle arasına mesafe koymalı. Bakıyoruz sıfır mesafe. Yazık." şeklinde konuştu.

Çakan, şunları söyledi:

"Demirtaş, 6-7 Ekim olaylarında 'sokaklara çıkın' dedi. Kimin babasının sokağıdır. Bu sokaklar öyle ucuz mu kuruldu? Yazık değil mi süper güçlü bir ülkeyi bu hale koyuyoruz. Çok güçlü bir ülkedir burası. Hiç kimseye muhtaç değiliz ve devletimizden razıyız. Orada bir polis öldü, orada bir asker öldü, bu delikanlılık değil namertliktir. İhanet etmemek lazım. Bu ülke, bu topraklar kolay kazanılmadı. Çanakkale'de bu halk bulgur çorbasıyla savaştı."

"Terörden en çok zararı gören halkımızdır"

Mehmet Nasır Açık ise halkın teröre geçit vermediğini belirterek, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından da Doğu ve Güneydoğu illerinde üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi." dedi.

Terör olaylarından kaynaklı olarak bölgenin sıkıntılar çektiğini hatırlatan Açık, "Dileğimiz, terör olaylarının bitmesi, bir an önce barış ve kardeşliğin tesis edilmesi, bölgemizin daha ferah, huzurlu ve mutlu günlere kavuşmasıdır. Terörden en çok zararı gören halkımızdır, insanlarımızdır. En büyük problemi bizler çekiyoruz. Daha sonra ülkemiz, ekonomimiz çekiyor. Her yönüyle bu zarar bizlere yansımaktadır. Terör hiçbir zaman kimseye fayda vermemiştir. Temennimiz bir an önce bu terör olaylarının bitmesi, barışın ve huzurun tesis edilmesi." ifadesini kullandı.

"Terörün karşısında durmamız lazım"

Ömer Değirmen ise bölgenin sadece terörle anılmasını istemediklerini belirtti.

Ellerinden geldiği kadar terörün karşısında duracaklarını anlatan Değirmen, birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları vererek, şöyle konuştu:

"Terörün sonu yok. Yaşlısı, çocuğu, ihtiyarı, genci hepsine zarar veriyor. Hepimizin sıkıntısını daha da büyük hale getiriyor. Elimizden geldiğince terörün karşısında durmamız lazım. Cizre'de insanlar evlerinden, yurtlarından oldu. En büyük zararı kendileri çekti. Bölge halkının en çok zararı çektiğini gösteren durum bu. Terörün hiç kimseye faydası yok. Huzursuzluğun kimseye faydası yok. Elimizden geldiğince bu huzursuzluğun önüne geçmemiz lazım. Zaten bu huzur ortamının bozulması için yapılıyor bunlar. Çevremizde ülkeler var. Suriye gördüğümüz durumda. Ölenin veya yerini yurdunu terk edenin haddi hesabı yok. Bizim bu durumlara düşmememiz lazım. Vatanımıza dört elle sarılmamız lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Alparslan Yusuf Erdem Çanakkale Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title