Haberler

Terörle Mücadelede Yeni Dönem Başlıyor

Güncelleme:

"Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" kapsamında, teröristle etkin mücadele adımları ile terörün zemin bulduğu ekonomik, sosyokültürel ortamı restore etmeye yönelik adımlar eş zamanlı yürütülecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı, "Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" kapsamında, teröristle etkin mücadele adımları ile terörün zemin bulduğu ekonomik, sosyokültürel ortamı restore etmeye yönelik adımlar eş zamanlı olarak yürütülecek.

CUMA GÜNÜ AÇIKLAYACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cuma günü Mardin'de, terörle mücadele master eylem planının ekonomik ve sosyal boyutunu açıklayacağı, "Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" ile terörle mücadelede yeni bir döneme girilecek.

"Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı"nda, teröristle etkin mücadele adımları ile terörün zemin bulduğu ekonomik, sosyokültürel ortamı restore etmeye yönelik adımlar, eş zamanlı olarak atılacak. Sadece güvenlik önlemlerinin artırılacağı anlamına gelmeyen yeni yapılanma ile sorunun çözümü için kapsamlı bir de sosyoekonomik destek başlatılacak.

KURUMLAR, ZARAR TESPİTİ YAPACAK

Kurum ve kuruluşlar, önce terörden zarar gören bölgelerdeki durumu değerlendirerek ihtiyacı tespit edecek, daha sonra da hazırlanacak raporlar ile hedef ve vizyonlarını belirleyecek.

Her bakanlık ve kurum kendi görev alanı çerçevesinde terörden mağdur olan şehir ve oradaki vatandaşların sosyal, ekonomik ve psikolojik mağduriyetlerini gidermek için çalışacak.

İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı başkanlığında hayata geçirilecek "Terörle Mücadele Master Planı" kapsamında,devlet çatısı altında yer alan tüm kurum ve kuruluşlar, "Teröristle değil, terörizmle mücadelenin ön planda olacağı" bir eylem planının parçası olacak.

10 İLDEKİ 39 BÖLGEDE POLİS GÜVENLİK NOKTASI

28 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 10 ildeki 39 bölge, polis güvenlik noktası oluşturulması amacıyla kamulaştırılacak.

Güvenlik noktalarının yapılacağı bölgelerdeki taşınmazlar, kamulaştırılarak tapuda Hazine adına tescil edilecek. Kamulaştırılacak taşınmazlardan 21'i Şırnak, 5'i Mardin ve 4'ü Diyarbakır'ın merkez ve ilçelerinde bulunuyor.

Kamulaştırmalar, Aydın/Ortaklar, Ankara/Mamak, Bingöl/Adaklı, Bingöl/Karlıova, Bingöl/Yayladere, Diyarbakır/Bağlar, Ergani (2), Silvan, Erzurum/Karayazı, Hakkari/Merkez, Kars/Digor, Mardin/Dargeçit (2), Kızıltepe (2), Midyat, Mersin/Tarsus, Şırnak/Merkez (4), Beytüşşebap (2), Cizre (7), İdil (3), Silopi (4), Uludere il ve ilçelerinde yapılacak.

BÖLGEYE KALICI TAKVİYE YAPILACAK

Bunun yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Doğu ve Güneydoğu'da operasyonların devam ettiği illere takviye olarak, 4 binin üzerinde polis gönderecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünce operasyonların olmadığı diğer il emniyet müdürlükleri kadrolarından belirlenen ve istihbarat, özel harekat, terör ile çevik kuvvet ve bomba imha başta olmak üzere branşlarında uzmanlaşan polisler, operasyonların ardından temizlenen noktalarda teröristlerin yeniden yapılanmalarını ve çukur ile barikat gibi faaliyetleri gerçekleştirmelerini engelleyecek.

Görev yapacak polisler bir taraftan bölge insanının huzurlu bir ortamda yaşaması için gerekli olan asayiş hizmetini verirken, diğer taraftan terör örgütünün yeniden yapılanması ve vatandaşlar üzerine kurmaya çalıştıkları korku ve tehdit ortamının oluşmasını engelleyerek devletin şefkatli yüzü olacak.

Operasyonların tamamlanmasının ardından, kent merkezlerinde asayiş sağlanarak, olaylar nedeniyle evlerini terk eden vatandaşların güvenli bir şekilde yaşadıkları alanlara dönüşleri sağlanacak. Akabinde kent merkezlerin kırsalla olan irtibatının kesilmesi ve teröristlerin kent merkezlerine sızmalarının önüne geçebilmek amacıyla, geçiş güzergahları olarak kullanılabilecek noktalarda güvenlik tedbirleri alınacak.

TERÖR MAĞDURU AİLELERE ÇÖZÜM ÜRETİLECEK

"Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile de terör mağduru ailelerin sorunları tespit edilerek çözüm üretiliyor.

Sokağa çıkma yasağının sona erdiği ve güvenlik güçlerinin çekildiği bölgelerde, Bakanlık ekiplerince ailelerle birebir görüşülerek yeni kuracakları yaşamlarıyla ilgili ailelere rehberlik ediliyor.

Terörden, yoksulluktan ve çeşitli nedenlerden dolayı sorun yaşayan ailelere psikososyal tedavi ve terapiler yapılıyor. Yaklaşık 10 gündür terörle mücadelenin sürdüğü yerlere sosyal hizmet uzmanı ve psikologlardan oluşan personel takviyesi yapılıyor. Sürecin başından itibaren Bakanlık, bölgede ayni ve maddi yardımları valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sürdürüyor.

PRİM ERTELEME VE ESNAFA BORÇ YAPILANDIRMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise "Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" kapsamında terör olaylarının yaşandığı ilçelerde sosyal güvenlik primlerinin ertelenmesi, beyannamelerin verilmesinde esneklik sağlanması ve borç yapılandırmalarının bozulmaması için adımlar atmaya başladı.

Bunun dışında, söz konusu ilçelerde sosyal güvenlik sistemine katkı sağlamak ve istihdamı desteklemek için iş başı eğitiminden toplum yararına çalışma programına kadar, birçok uygulama hayata geçirilecek.

TOKİ'DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da master plan kapsamında, insan sağlığı ve can güvenliği için risk doğuracak bütün yapıların temizlenmesi, daha yaşanabilir konutların inşası ile Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerde de kentsel dönüşüm çalışmaları yapacak.

Bakanlık bu çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile ortaklaşa yürütecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca bölgede zarar gören eğitim kurumlarındaki tespitler sürdürülürken, bölgeye ek ödenek gönderilerek, tadilat ve yenileme çalışmalarına devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Bingöl Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (13)

okan okka:

hem devlete baş kaldırsınlar hemde devletten para alsınlar. . . ne ala memleketmiş be. . . Allah belalarını versin hepsinin. . .

26
0
yanıtYanıtla
Adınızı YazınDDDDDDDDDÜÜÜÜÜ:

BÖLGENİN KENDİSİ PKKLI. . . O BÖLGEDEKİLER VAR OLDUKÇA. . . .

16
0
yanıtYanıtla
eagle:

zamaninda chp mhp yi dinleselerdi bu kadar sehit vermezdik

6
10
yanıtYanıtla
Hasan:

Operasyonlara devâm bunun için AKP dedim.. Eli silahlı mahluk leş istiyorum.

9
2
yanıtYanıtla
DUYURU!!!!!!:

YAKIND. . . . . . THS. . . . . . KURULACAKTIR ASKERLİĞİNİ KOMANDO VE ÖZEL BİRLİKKTE YAPMIS EMEKLİLERDE OLMAK ÜZERE VATAN EVLATLARI OLUŞTURULACAKTIR (YÜRKİYE HALK SAVUNMASI). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . YAKINDA. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3
5
yanıtYanıtla
İŞTE HABERMobil-IOS:

Şimdideye kadar hangi dönemdi

4
2
yanıtYanıtla
atakan:

Yalan dan başka bişey değil oturun anlasın savaşmay in

3
3
yanıtYanıtla
yaw he he-) Mobil-ANDROID:

yaw hee:-) :-)

3
2
yanıtYanıtla
eren:

Bu yeni dönemlerin hiç bitmiyomu eskisinden farkı ne ki?

2
1
yanıtYanıtla
Erzincan:

Bölgede semt mahalle mezra kenti aşireti ve adam adama tüm halkı bilen Kalıcı personeller en az 10 yıl 15 yıllığına gitmeli ve maaşları ve katsayıları yüksek olmalı. Bunlara sadece bölge için yasal güvence verilmeli ve bunlar her gelen çömezi yetiştirmekten sorumlu olmalı. Kapana dükkanın, eyleme Katılan çocuğun, kazanılan paranın yerinde olmayan adamın tek tek Hesabı sorulmalı.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title