Haberler

Terörle Mücadele Operasyonları

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyonda, bir adet Doçka mevzi ve dört mağara içerisinde bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 44 adet el bombası, 27 bin 7,62 mm mühimmat, iki M2A18 mayın, 33 roketatar mühimmatı, 25 bin 500 adet 23,5 mm Doçka mühimmatı, 560 adet 12,7mm uçaksavar...

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyonda, bir adet Doçka mevzi ve dört mağara içerisinde bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 44 adet el bombası, 27 bin 7,62 mm mühimmat, iki M2A18 mayın, 33 roketatar mühimmatı, 25 bin 500 adet 23,5 mm Doçka mühimmatı, 560 adet 12,7mm uçaksavar mühimmatı, dört adet 60mm'lik havan mühimmatı ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda, bir adet Doçka mevzi ve dört mağara içerisinde bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 44 adet el bombası, 27 bin 7,62 mm mühimmat, iki M2A18 mayın, 33 roketatar mühimmatı, 25 bin 500 adet 23,5 mm Doçka mühimmatı, 560 adet 12,7mm uçaksavar mühimmatı, dört adet 60mm'lik havan mühimmatı ele geçirildi. Aynı operasyonda, daha önce etkisiz hale getirilen yedi teröristin cesedi bulundu.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise iki terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca silah, mühimmat ve muhtelif malzemelerin ele geçirildiği operasyonda, iki Kalaşnikof piyade tüfeği, dört dolu Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir tabanca, bir RPG-7 roketatar, iki RPG-7 roketatar mühimmatı, dört el bombası, bir diz üstü bilgisayar bulundu.

Siirt'in Baykan ilçesindeki operasyonda, iki Kalaşnikof piyade tüfeği, dört Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 43 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir tabanca, bir tabanca şarjörü, yedi tabanca fişeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde icra edilen operasyonda tespit edilen iki adet sığınakta muhtelif yaşam malzemeleri bulundu.

Van'ın Erciş ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütüne yardım ve yataklık eden iki şahıs gözaltına alınırken, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Biksi makineli tüfek, iki Mavzer tüfek, 180 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 212 Biksi makineli tüfek fişeği, 12 adet M16 piyade tüfeği fişeği, iki Yaesu el telsizi, 11 el yapımı patlayıcı ateşleme anahtarı, 17 el yapımı patlayıcı devresi, altı pil, bir kasatura, altı sırt çantası, beş adet şemsiye, üç adet met, beş adet jelikan bidon, 32 takım leşker kıyafeti, altı adet panço, bir adet kazma, bir adet testere, bir adet piknik tüpü, bir adet tencere, bir adet çakmak, bir adet iç çamaşırı, sekiz adet puşi, bir adet fotoğraf makinesi, dört adet hafıza kartı, bir adet ses kayıt cihazı, bir adet not defteri, bir adet traş makinası, iki adet boş serum şişesi, iki adet küçük tüp başlığı, bir adet aşkabı, beş adet kaşık, bir adet kelepçe, üç adet örgütsel kitap, üç adet örgütsel paçavra ele geçirildi.

Aynı operasyonda beş adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari'nin Dağlıca ilçesi ve Avaşin-Basyan bölgelerinde saldırı hazırlığındaki 12 terörist, düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title