Haberler

Terörle Mücadele Operasyonları

Ağrı'nın Doğubayazıt, Hakkari'nin Şemdinli ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt, Hakkari'nin Şemdinli ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde arazi araması yapan güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada 2, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen topçu atışları neticesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2 ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak Merkez'de ise bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kontrol noktasına yapılan saldırıda, teröristlerin açtığı ateş sonucu olay yeri yakınındaki bir vatandaş yaralandı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde yapılan operasyonda da 5 kilogram TNT, 9 tüp ve 30 kilogram amonyum nitrattan oluşan dört el yapımı patlayıcı düzeneği, 250 kilogram amonyum nitrat, 100 metre kablo, 5 kilogram kenevir tohumu ve 400 gram toz esrar ele geçirildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan yol aramasında bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı yapılmak üzere hazırlanmış 10 tüp, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan arazi aramasında tespit edilen 10 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ağrı Merkez'de güvenlik güçlerince arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta, 100 kilogram muhtelif gıda malzemesi, mutfak malzemeleri ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, Kars'ın Kağızman ilçesindeki arazi aramasında bulunan 8 ayrı sığınak içinde ise 450 kilogram amonyum nitrat ile muhtelif gıda ve giyim malzemesi ele geçirildi.

Hakkari Merkez'de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik olarak düzenlenen operasyonda ise 350 kilogram kubar esrar bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Şemdinli Uludere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title