Haberler

Terörle Mücadele Operasyonları

Genelkurmay Başkanlığından, 6-13 Ekim tarihleri arasında 66 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, 6-13 Ekim tarihleri arasında 66 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen mücadele ile Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu.

Buna göre, 6-13 Ekim 2016 tarihleri arasında bölücü terör örgütünün kış tertiplenmesinin engellenmesine yönelik operasyonlara ağırlık verildi. Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ile Şırnak'ın Beytüşşebap, Diyarbakır'ın Dicle ve Hani, Mardin'in Nusaybin, Ağrı'nın Diyadin ile Kars'ın Kağızman bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 66 terörist etkisiz hale getirilirken, yeşil listede aranan bölücü terör örgütünün Güroymak sorumlusu terörist Mehmet Nuri Özen, Bitlis'in Güroymak ilçesinde çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Bu arada bir adet 120 milimetrelik havan, bir 81 milimetrelik havan, 34 el yapımı patlayıcı, 8 Doçka uçaksavar/biksi makineli tüfek, 5 roketatar, 3 keskin nişancı tüfeği, 23 piyade tüfeği, 6 tabanca-makinalı tabanca, değişik çap ve cinste 25 bin 529 mühimmat, yaklaşık 22 ton amonyum nitrat, 38 tüp ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda kablo, fünye ve patlayıcı ele geçirildi.

Bölücü terör örgütü tarafından sivil vatandaşlar ve güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere hazırlanmış 5 bomba yüklü araç ve bir motosiklet, Diyarbakır'ın Lice ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde tespit ve imha edildi.

Çok sayıda barınak kullanılamaz hale getirildi

Bilgilendirmede, son bir hafta içerisinde icra edilen operasyonlar ve hain terör örgütünün saldırılarında, 12 askerin şehitlik mertebesine ulaştığı belirtilerek, terör örgütünün yaz, kış barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Hakkari, Van ve Ağrı'daki bölgeleri teröristlerden temizlemek maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildiği bildirildi.

Söz konusu operasyonlarda terör örgütünün kullandığı tahkim edilmiş çok sayıda mağara ve barınağın kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı operasyonları sonucunda, çok miktarda terörist, silah, mühimmat kaybeden ve barınma alanları kullanılamaz hale getirilen terör örgütünün kalleşçe saldırılar yoluna gittiği ifade edilerek, Hakkari Şemdinli'de Durak jandarma yol kontrol noktasına, çok sayıda sivil vatandaşın da bulunduğu esnada bombalı araçla saldırıldığı ve patlama sonucunda 16 asker ve sivil vatandaşın şehit olduğu, 26 asker ve sivil vatandaşın da yaralandığı anımsatıldı.

Sınır hattında alınan yoğun güvenlik önlemleri sonucunda Gaziantep'in Oğuzeli bölgesinde, Suriye uyruklu 6 DEAŞ terör örgütü üyesinin yakalandığı bildirildi.

Bin 110 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 6-13 Ekim tarihleri arasında TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde, Azaz-Cerablus arasında bulunan 19 meskun mahal ve 130 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. 134 meskun mahal ve bin 110 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

Kilis bölgesine yönelik DEAŞ saldırılarını öncelikle bertaraf etmek için hudut hattı derinliğindeki DEAŞ unsurlarının da etkisiz hale getirilmesine devam ediliyor.

Bölücü terör örgütünün kış dönemini bahara hazırlık amacıyla kullanmasını önlemek maksadıyla, yol kontrol ve operasyonlara yaz, kış demeden devam edilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri, başta PKK/PYD terör örgütü olmak üzere, insanların inanç sistemini ve dünya düzenini tehdit eden FETÖ/PDY, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelesine kararlılıkla devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Şemdinli Hakkari Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title