Haberler

Teröristlerin Yaktığı Okul İki Gün Sonra Eğitime Hazır Hale Getirildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, teröristler tarafından molotof kokteylleri atılarak yakılan okul, iş kadını Gülşen Duran ve Nevin İl tarafından onartılarak eğitime hazır hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki akşam 19.00 sıralarında, ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve anaokuluna teröristlerce molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi. Saldırıda okulun 4 sınıfı ile koridorları tamamen yandı. Yangın, bir süre sonra bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin çabası ile söndürüldü. Kaçan teröristlerin yakalanması için çok yönlü çalışma başlatılırken, okulun yanan sınıfları için Güneydek Yapı Ürünleri Limited Şirketi Capua Boya Fabrikası sahibi iş kadını Gülşen Duran ve Nevin İl, yardımda bulunarak sınıfların boya badana işlerini üstlendi. Tadilat çalışmaları kapsamında yanan sınıflar kısa bir süre içerisinde tekrar boyanarak eski haline kavuşturuldu.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Güneydek Yapı Ürünleri Limited Şirketi Capua Boya Fabrikası sahibi iş kadını Gülşen Duran, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda böyle bir yardımda bulunduklarını söyledi. Duran, "İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak böyle bir taleple bize başvurdu. Bizde insanlık adına tüm yanan sınıfların boya ihtiyaçlarını karşıladık. Okullarımız eğitim yuvalarımızdır her zaman elimizden geldiği kadar yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bu saldırı insanlık dışıdır. Saldırıyı yapanları da kınıyorum" dedi.

Geleceğin teminatı çocukların hiç bir şekilde eğitimden mahrum kalmaması gerektiğini belirten Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, çocukların geleceğini hep birlikte inşa edeceklerini söyledi. Ak, "Gençlerimizin, evlatlarımızın, canlarımız ellerinde kalem ve klavye olması için çaba ve gayretleri göstereceğiz. Hiçbir kuvvet, eğitime engel olamayacaktır. Bu yapılan insanlık dışı bir muameledir. Gelecek nesillerimiz onurluca çığ gibi ileriye adımlar atmaktadırlar. Okul yakılmaz. Bunları yapanları kınıyoruz" diye konuştu.

Boya ihtiyaçlarını karşıladıkları için iş kadınları Gülşen Duran ve Nevin İl'e teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, okulu yeniden eğitim verir hale getirdiklerini söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Aydın Ak Bismil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title