Haberler

Şırnak Uludere'de Askere Taciz Ateşi

Güncelleme:

Genelkurmay, Uludere Beyaz Tepe Üs Bölgesi'nde bulunan birliğe Irak tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını ve ateşe anında karşılık verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Beyaz Tepe Üs Bölgesi'nde bulunan birliğe hududun Irak tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığını ve ateşe anında karşılık verildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 48. Hudut Tugay Komutanlığı (Uludere / Şırnak) Beyaz Tepe Üs Bölgesine, hududun Irak tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığı ve taciz ateşlerine Beyaz Tepe Üs Bölgesinde bulunan unsurlar tarafından, anında karşılık verildiğini bildirildi. Olayda, güvenlik unsurlarına herhangi bir zayiat meydana gelmezken, yapılan karşı ateşleri müteakip taciz ateşi kesildi.

8 KİŞİ TESLİM OLDU

Genelkurmay Başkanlığınca, yaptığı bir başka açıklamada ise; Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu 8 teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi.

1 KİŞİ YAKALANDI

Açıklamanın devamında; Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir teröristin, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı, Hakkari'nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde toplam 46 adet molotof kokteyli bulunduğu ifade edildi.

SINIR OLAYLARI

TSK'nın sınır olaylarına göre de Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay (Hakkari) Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede faaliyet gösteren insanlı keşif uçağı tarafından, Gedik Tepe bölgesinde kaçakçılık faaliyetinde kullanılan 10-15 adet yük hayvanı tespit edildi.

Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye takviye birlik sevk edilirken, eş zamanlı olarak Şemdinli, Tekeli Tanyolu-Oğlaklı mevkiinde devriye görevi icra eden birlikler tarafından da, dün saat 12.30 sularında, üzeri saman yüklü 10-15 adet yük hayvanının, bir şahsa ait ahır bölgesinde topluca bulunduğu tespit edildi.

Şemdinli Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden, bölgeye sevk edilen Jandarma unsurları tarafından şahsın ahırında yapılan arama neticesinde, 200 adet av tüfeği ve 91 bin 500 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Söz konusu silah ve fişeklerin sahibi olduğunu iddia eden üç kişi Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ifadelerinin alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Söz konusu şahıslar hakkında adli işlemlere devam ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Uludere Şırnak Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

bekir:

ulan ülkeyi hedef tahtasına çevirdiler, gelen vuruyor giden vuruyor, asker mi lazım çağır gelelim, silah mı lazım para toplayalım alalım, ne lazımsa yapalım, ömrümün yarısı gitmiş çocuğuma bırakacağım ülkeye bak, yarın ne olacak belli değil. . .

42
1
yanıtYanıtla
bekir:

bu ''anında'' ve ''misliyle'' karşılık verildi laflarından size yemin olsun midem bulandı

35
2
yanıtYanıtla
ebil koyuncuMobil-ANDROID:

bu illetten kurtulacakmiyiz bir gün

27
4
yanıtYanıtla
izmirli:

bıktık artık anında misliyle laflarından sonuç sıfır sıfır sıfır kocaman sıfır

28
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title