Haberler

Teröristler Kronik Hasta

Ordu’da bir dönem terör estiren ve korku veren terör örgütü mensupları, bugün cezalarını çektikleri cezaevlerinde ağır hastalıklara yakalandı.

Ordu'da bir dönem terör estiren ve korku veren terör örgütü mensupları, bugün cezalarını çektikleri cezaevlerinde ağır hastalıklara yakalandı.

Ordu'da 7 Nisan 2006 Cuma günü Orta Camisi'nde şehit polisler için düzenlenen mevlide canlı bombalı saldırıda bulunmak isterken Yenimahalle Camisi'nde düzeneğini kurmaya çalıştıkları bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan TKP/ML- TİKKO örgütü üyesi 'Aze-Elif ' kod adlı Deniz Tepeli, yıllar süren duruşmaların ardından 13 Kasım 2012'de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sonuçlanan dava sonucunda müebbet hapse mahkum oldu. Kırşehir Cezaevi'nde bir süre kalan Deniz Tepeli, halen hükümlü olarak Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'nde bulunuyor.

Deniz Tepeli, bu süre içerisinde Ordu'daki patlamada ağır yara alan sol kolunu kullanma özelliğini büyük ölçüde kaybetti. Tepeli'de ayrıca yumurtalıklarında kist ortaya çıktı. Hastaneye sevk edilip tedavisi yapılmak istenmesine rağmen, 'Yanı başında kadın gardiyan' duruyor diye tedaviyi kabullenmeyen Tepeli, 'cezaevindekileri isyana teşvik ettirdiği' gerekçesiyle tek kişilik hücrede tutuluyor.

TDP'Lİ RESUL KOCATÜRK KORSAKOFF SENDORUMUNA YAKALANDI

Resul Kocatürk'ün ismi, 1993 yılından itibaren PKK, DHKP-C ve TİKKO'nun Karadeniz Bölgesi'nde ortak eylem yapma kararı alması, ardından 'Karadeniz Birleşik Komünistler Birliği' ittifakı kurarak eylemlere girişmesi üzerine duyulmuştu. Karadenizli olduğu için PKK'nın paravan örgütü olan Türkiye Devrim Partisi'nin (TDP) Ordu sorumlusu olan Resul Kocatürk, yayla evlerinin yakılması, ev baskınları yaparak yiyecek alınması, yaylalarda yerleşik aileleri tehdit ederek yaylaları boşaltmalarını istemesi gibi olaylara karıştı. Fatsalı olan Resul Kocatürk, 1995 yılında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla Mesudiye'de kıskıvrak yakalandı.

Müebbet hapse mahkum olan Resul Kocatürk, Giresun Cezaevi'ndeyken 19 Aralık 2000 tarihinde 'Hayata Dönüş' adı altında eş zamanlı olarak 20 cezaevinde yapılan operasyon sonrası F Tipi cezaevlerine karşı yapılan ölüm orucu direnişine katıldı. Burada 44 gün açlık grevi yapan Kocatürk 'kronik açlık hastalığı' olarak bilinen Wernicke Korsakoff sendromuna yakalandı. Kocatürk, 2003 yılında Adli Tıp Kurumu tarafından verilen Korsakoff sendromunun organik akıl hastalığı olmasından dolayı infazı ertelenerek serbest kaldı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından tedavi süreci başlatılan Kocatürk, bir süre sonra 3. İhtisas Kurulu'nun verdiği yeni bir raporla infazın ertelenmesinin gerekmediği belirtilerek tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Astım hastalığına da yakalanan Kocatürk, aynı Deniz Tepeli gibi cezaevinde çiçek yetiştirmeye çalıştı ancak kurallar gereği izin verilmedi. Huzursuzluk çıkardığı gerekçesiyle Giresun E Tipi Cezaevi'nden Kırıkkale F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

TDP'Lİ MUSTAFA KOCATÜRK'TE ÜROLOJİK SENDROM

Mustafa Kocatürk ise Resul Kocatürk'ün kardeşi. Resul Kocatürk'ün yakalanmasının ardından TDP'nin başına geçen Mustafa Kocatürk, Ordu'da Mesudiye Emniyet Müdürlüğünün taranması, Mesudiye-Gölköy karayolu kesilerek 2 askerin şehit edilmesi, 2 askerin de yaralanması olaylarına karıştı. Mustafa Kocatürk'ün Sebahattin Çerçel sorumluluğundaki gruba verdiği talimatla Mesudiye karayolunda polis memuru Gökhan Çavuşoğlu'nun şehit edilmesi, Aybastı-Hisarcık köyünde iki vatandaşın öldürülmesi emrini de verdiği belirlenmişti.

2004 yılında yakalanan Mustafa Kocatürk, kardeşi Resul Kocatürk ile Giresun E Tipi Cezaevi'ndeyken onunla birlikte Kırıkkale F Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Kocatürk'ün bünyesinde ürolojik sorunlar başladı. Deniz Tepeli, Mustafa ve Resul Kocatürk'ün cezaevi fotoğrafları 'gorulmustur.com' sitesinde yayınlandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title