Haberler

Teröristlerin Kerkük'e Sızma Görüntüleri Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Kerkük'te 21 Ekim'de gerçekleşen IŞİD saldırısının görüntüleri ortaya çıktı. Misilleme saldırısının görüntülerinde, IŞİD'li teröristlerin gizlendikleri kamyonetlerle kente girişleri ve çatışma anları yer alıyor.

Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw tarafından paylaşılan görüntülerde, IŞİD'li militanların gizlendikleri kamyonetlerle kente 03.29'da girdiği görülüyor.

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da kuşatılan IŞİD'in 10 gün önce Kerkük'e yaptığı misilleme saldırısının görüntüleri ortaya çıktı.

ŞEHRİN İÇİNE İLERLİYORLAR

İçerideki hücreleri de harekete geçiren terör örgütü, yeni katılan silahlı militanlarıyla şehrin içine ilerliyor.

Şehir merkezindeki çatışmanın da yer aldığı görüntülerde, vurulan bir IŞİD'li sürünerek ateş hattından kaçmaya çalışıyor.

40 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

100'den fazla IŞİD'li terörist, Kerkük'e sızmış, 21 Ekim'deki saldırı tüm gün sürmüş, kamu binalarını ele geçiren IŞİD'liler 40 kişiyi öldürmüştü. Öğleden sonra direnci kırılan örgüt militanları bir otelde kıstırılmış, birinci günün sonunda tüm IŞİD'li teröristler öldürülmüştü.



Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mesut Barzani Kerkük Musul Irak Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title