Haberler

IŞİD'in Saldırılar Öncesi Captagon Hapı Kullandığı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

IŞİD'e yapılan birçok operasyon sonrası örgüt üyelerinin, kanlı saldırıları öncesi Captagon isimli uyuşturucuyu kullandığı ortaya çıktı.

Terör örgütü İŞID üyelerinin, fiziksel ve psikolojik güçlerini artırmak için saldırılar öncesi Captagon isimli ilacı kullandıkları iddia ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, 1980'li yıllarda, daha önce depresyona, uykusuzluğa ve hiper aktif kişilerin sorunlarına çare bulmak amacıyla kullanılan bu ilacı yasaklamıştı. ilaç Türkiye'de uyuşturucu sınıfında değerlendiriliyor.

FRANSA SALDIRGANLARINDA CAPTAGON ŞÜPHESİ

Tunus'ta turistik bir otele saldırı düzenleyen teröristin cesedinde Captagon benzeri uyarıcı bir ilacın izine rastlanmıştı. Fransız polisi de Paris'teki saldırılarına katılan örgüt üyelerinin captagon almış olma ihtimali üzerinde duruyor.

Euronews's konuşan Belçika Ulusal Tıp ve Sağlık Ürünleri Ajansı uzmanı doktor Bruno De Schuiteneer, ''Captagon ticari adıyla bilinen fenetilin tabletinin adı. Bunlar anfetamin ve teofilin türünde aşırı derecede uyarıma yol açan ilaçlara dönüşebilir. Bunları, konsantrasyonlarını en üst seviyede tutmak ve performanslarını yine en yüksek seviyeye çıkartmak için kullanabilirler.''

HATAY'DA 10 MİLYON CAPTAGON YAKALANDI

"Cihatçıların ilacı'' olarak bilinen Captagon, ağızdan alındığı gibi, etkisini artırmak için şırıngayla kana zerk edilebiliyor. Gizli bir şekilde üretilen bu ilaçların yine yasa dışı silah ve mühimmat satışlarında mübadele edildiği gelen haberlere arasında.

İçişleri Bakanlığınca, geçen hafta Hatay'da düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 10 milyon 926 bin adet captagon ele geçirmişti.

ÜRETİMİ ÇOK KOLAY

Belçikalı doktor Bruno De Schuiteneer'e göre, bu ilaçları üretmek zor değil: ''Bu ilacı üretmek çok kolay, teknik açıdan üstün bir laboratuvara gerek yok, bu ilacı satarken üzerine başka isim de koyabilirler, ürettikleri ilacın içinde fenetilin olmayabilir, onun içine kokain veya diğer ürünlerden de koyabilirler.''

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Tunus Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

Islam Devleti:

Sizin Tayib atiyor hapida, cikiyor Rusiyaya tehtidler savuruyor. :) Sapitmislar.

24
7
yanıtYanıtla
Harun:

Hap dan değil şerbetten öyle o ??

yanıt8
yanıt2
Islam Devleti:

Sizin bu fitnelerinize ancak sizin gibi kafirler inanir!

15
16
yanıtYanıtla
Islam Devleti:

Onlardan baska hic kimse Allah icin kendi canindan gezmez !!!! Siz dunya hayatini seven bir kavimsiniz!!!

20
10
yanıtYanıtla
Xyz:

Bunların kafa hep güzel böyle muslumanlik olmaz yaptıklarının hiçbiri İslamiyet le bagdasmiyor

16
11
yanıtYanıtla
Islam Devleti:

Hep boyle haberler, kadinlarla ilgili, hastaliklarla ilgili ve buna benzer haberler vermekle Islam Devletini kotulemek istiyorlar.

7
18
yanıtYanıtla
şarapçı:

ula o haplardan banada verin şarap kesmiyo artık

12
4
yanıtYanıtla
Islam Devleti:

Nisa 97 : Melekler, varlık sebebine aykırı davranarak hicret etmeyip, kâfir ve müşrikler arasında yaşamayı tercih eden kimselere, canlarını alırken soracaklar: “Ne işte bulundunuz?” Onlar: “Biz yeryüzünde çok güçsüzdük” diye cevap verecekler. Melekler: “Allah''ın arzı, sizin kötülük diyarını terketmenize yetecek kadar geniş değil miydi?” diyecekler. Böylelerinin varış yeri cehennemdir. Ne kötü bir gidiş yeridir orası.

7
5
yanıtYanıtla
atilla:

sen ne biliyorsun oraya gidip geldinmi

yanıt2
yanıt4
Islam Devleti:

Haberin basligi soyle : IŞİD''e yapılan birçok operasyon sonrası örgüt üyelerinin, kanlı saldırıları öncesi Captagon isimli uyuşturucuyu kullandığı ortaya çıktı. Habere ise soyle baslamislar: Terör örgütü İŞID üyelerinin, fiziksel ve psikolojik güçlerini artırmak için saldırılar öncesi Captagon isimli ilacı kullandıkları iddia ediliyor. Bir iddiadir.

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title