Haberler

Teröristler Boş Durmuyor: Kars, Şırnak ve Mardin'de Olaylar

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlerin Kars'ta arazide avcılık yapan dört vatandaşın üç adet av tüfeğini gasp ettiğini, Şırnak'ta hududun Irak tarafından sınıra yaklaşık bin metre mesafeden taciz ateşi açtığını ve Mardin'de de bir vatandaşa ait kamyoneti yaktığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlerin Kars'ta arazide avcılık yapan dört vatandaşın üç adet av tüfeğini gasp ettiğini, Şırnak'ta hududun Irak tarafından sınıra yaklaşık bin metre mesafeden taciz ateşi açtığını ve Mardin'de de bir vatandaşa ait kamyoneti yaktığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan önemli yurtiçi olaylarına ilişkin açıklamasına göre, 2 Mart tarihinde, Kars/Kağızman-Yankıpınar Köyü bölgesinde, arazide avcılık yapan dört vatandaş, silahlı üç bölücü terör örgütü mensubu tarafından durduruldu ve izinsiz avlandıkları gerekçesi ile üç adet av tüfeği gasp edildi. Kağızman Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla adli tahkikata başlandı.

34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı (Şemdinli/ Derecik /Yeşilova) sorumluluk sahasında, termal kamera ile saat 17.47'de icra edilen hudut hattı kontrolü sırasında, Irak'tan Türkiye'ye kaçakçılık maksadıyla yasa dışı geçiş yaptığı değerlendirilen 40 katır ve 15 insana ait ısı kaynağı tespit edildi. Tespit edilen kaçakçılık girişimine müdahale etmek üzere bölgeye sevk edilen bir Motorlu Piyade Kolu tarafından yapılan arama tarama faaliyeti sırasında, bir adet kamyonet, dört şahıs ve dört katır tespit edildi, unsurun tespit edilen gruba yaklaşması esnasında, araziye ve kamyon kasasına saklanmış olan yüzleri kapalı, sayıları belirlenemeyen ve ellerinde molotof kokteyli, taş ve sopa bulunan şahıslarca müdahale engellenmek istendi. Takviye olarak görevlendirilen iki Komando Kolu ve üç Jandarma Özel Harakât Timinin bölgeye geldiğini gören kaçakçı grup, arazide dağılarak Irak istikametine kaçtı.

Ayrıca 3 Mart tarihinde de 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Şırnak/Uludere) Düğün Dağı Üs Bölgesinde bulunan TSK unsurlarına, bölücü terör örgütü mensuplarınca hududun Irak tarafından sınıra yaklaşık bin metre mesafeden; saat 11.00'de hafif silahlarla, saat 14.30'da ise, Kannas olduğu değerlendirilen keskin nişancı silahı ile taciz ateşi açıldı, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Yapılan taciz ateşlerine, Üs Bölgesinde bulunan TSK unsurları tarafından anında karşılık verilmesi üzerine taciz ateşi kesildi.

Öte yandan aynı tarihte Mardin/Ömerli-Kaynakkaya Köyü mülki sınırlarında, arazide odun toplayan bir vatandaşa ait kamyonet, silahlı iki bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Kaynakkaya Köyünün yaklaşık 1 kilometre kuzeyinde yakıldı. Ömerli Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mardin Şırnak Irak Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title