Haberler

PKK'lılar Şırnak'ta Binalara Kamera Yerleştirmiş

Güncelleme:

Şırnak'ta teröristlerin sokaktaki hareketliliği gözlemek amacıyla binalara kamera yerleştirdikleri tespit edildi.

Güvenlik birimleri, Şırnak il merkezinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edildiğine dikkat çekerek, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin birçok yere, su kanalları içerisine tuzakladıkları el yapımı patlayıcıların tespit edilerek imha edildiğini bildirdi.

BİNALARA KAMERA YERLEŞTİRMİŞLER

Teröristlerin sokaktaki hareketliliği gözlemek amacıyla binalara kamera yerleştirdiklerinin tespit edildiği vurgulanarak, hainler tarafından açılan tüneller ve geçiş koridorlarının da kapatıldığı ifade edildi.

ATIK SU ŞEBEKELERİNİ KULLANIYORLAR

Şırnak'ta devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerin mahalleler arasında geçiş için, bazı evlerin kanalizasyonlarının da karıştığı, 1,5 metreye 2 metre genişliğindeki atık su şebekelerini kullandığı belirlendi.

İl merkezinde, PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Yüzde 84'ü tamamlanan operasyonda, teröristler Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alındı.

Jandarma ve polis özel harekat timleri ile PKK'lı teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanan operasyon kapsamında yapılan kontrollerde, teröristlerin kentin yüksek kesimlerindeki mahallelerde ( Gündoğdu, Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa ve Cumhuriyet) dere yataklarına yağmur ve kanalizasyon atıklarının şehir dışına aktarımını sağlamak için inşa edilen 1,5 metre yüksekliğe, 2 metre genişliğe sahip, bazı evlerin kanalizasyonlarının da aktığı beton atık su şebekesini mahalleler arası geçişler için kullandıkları ortaya çıktı.

Teröristlerden temizlenen alanlarda yapılan incelemelerde, kilometrelerce uzunluğa sahip, üzeri kapalı kanal düzenindeki tünellerin ışık alması için belirli mesafelere delikler açan teröristlerin bu kanallar yardımıyla operasyon timlerine görünmeden kentin iç kesimlerine ulaştığı belirlendi.

TEK TEK ARANIYOR

PKK'lı teröristlerin kullandığı tünellerin belirli bölümleri güvenlik güçleri tarafından demir parmaklıklarla kapatılırken, operasyon timleri, kontrolü sağlanan kesimlerde arama tarama faaliyetlerini aralıksız yürütüyor.

Teröristlerin patlayıcı tuzaklama ihtimaline karşın kontrollerini titizlikle sürdüren güvenlik güçleri, tünellerin uzunluğunun 5 kilometreyi bulduğunu belirtiyor. Bu tünelleri kullanarak teröristlerin şehir dışına kaçma ihtimalini göz önünde bulunduran ekipler, söz konusu bölgelerdeki belli noktalarda güvenlik önlemlerini artırdı.

KAMU BİNALARINA BAYRAK ASILIYOR

Teröristlerden temizlenen Yeşilyurt, Yenimahalle, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde ev aramalarını sürdüren güvenlik güçleri, tüm evleri ve kamu binalarını tek tek kontrol ediyor. Ekipler, arama tarama faaliyetini tamamladığı kamu binalarına da şehitler anısına bayrak asıyor.

Gündoğdu Mahallesi'ndeki okul, sağlık ocağı, öğrenci pansiyonları ve spor tesislerinde arama yapan uzman ekipler, bu binaları bayraklarla donattı.

334 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonun 55. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 334'e yükselirken, güvenlik güçleri çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 162 barikatı kaldırdı, 21 çukuru kapattı, 927 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yeşilyurt Gündoğdu Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title