Haberler

Teröriste Taviz ve Destek Yok"

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, vatandaşların teröre ve teröriste taviz vermediği belirterek "Milletimiz bu zamana kadar böyle yaptı, bundan sonra da böyle yapacak.

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, vatandaşların teröre ve teröriste taviz vermediği belirterek "Milletimiz bu zamana kadar böyle yaptı, bundan sonra da böyle yapacak." dedi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde, meslekte 30 yılı aşkın görev yapan müftülük personeli için düzenlenen törende konuşan Kaşıkçı, Ortadoğu'da yaşanan olaylara dikkati çekerek Türkiye'nin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi dahil hiçbir olayın tesadüfen gerçekleşmediğini vurgulayan Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Sanmayın ki 3-5 adam darbe yapmaya kalktı. Hayır. Hani 'Arap Baharı' diyorlardı ya bahar getireceklerdi. O baharın bir devamıydı. PKK terörüne bakın. Her türlü barış ve kardeşlik için yola çıkmıştık. Devlet olarak da samimiydik. Ne oldu? Bir anda insanlarımızı öldürmeler, insanlarımıza gelen hizmetleri engellemeler. Ne oldu? Bütün hepsinin beslendiği nokta aynı. Bütün hepsinin aldığı talimat aynıdır. FETÖ'sü de PKK'sı da DAEŞ'i de fark etmiyor. Aklınıza gelebilecek örgütlerin hepsi. Suriye'de bakıyorsunuz ölen de öldüren de Müslüman. Böyle bir sistem olur mu? Bu coğrafyada güçleri yetmeyen bir ülke var. O da Türkiye Cumhuriyeti devleti."

"Teröre ve teröriste destek yok"

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Kaşıkçı, "Benim insanımın batıdan doğusuna terör ve teröriste taviz ve destek verme ihtimali ve imkanı yok. Milletimiz bu zamana kadar böyle yaptı bundan sonra da böyle yapacak. Onun için ülkemizin kıymetini bilelim. Kendimizi önemseyelim." ifadesini kullandı.

Kaşıkçı, Yüksekova'da hizmet anlayışının insan odaklı olduğunu, ilçedeki kanalizasyon ve atık sular için kış mevsiminin ardından çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Hakkari Müftüsü Faruk Gürbüz de görevlerinin insanlara dini konularda rehberlik etmek olduğunu anlattı. Hemen hemen tüm bakanlıklarla ortak bir çalışma yürüttüklerini aktaran Gürbüz, şunları kaydetti:

"Bizim görevimiz sadece caminin ya da Kur'an kursunuz dört duvarı arasında değil. Evet cami hizmeti olmazsa olmazımız. Bununla birlikte her bir arkadaşımız adeta bir aile hekimi gibi etrafındaki insanlarla dezavantajlı gruplarla bir araya gelip görevini bu şekilde yerine getirme durumunda. Gençlerle, öğrencilerle her bir arkadaşımız camisinin yanındaki okullarla irtibatlı olması gerekiyor. Allah'ın bize verdiği bu görevi Allah'ın rızasına uygun yapma gayreti içerisinde olacağız."

Yüksekova Müftüsü Mehmet Korkut ise müftülüğün çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Daha sonra 30 yılı aşkın hizmet veren müftülük personeline üzerinde ayetler bulunan tablo hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Selahaddin Eyyubi Mahmut Kaşıkçı Yüksekova PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title