Haberler

'Teröre Karşı Tek Ses' Mitinginde Dakika Dakika Yaşananlar

Güncelleme:

İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi için binlerce vatandaşlar alana akın etti.

"Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi için binlerce vatandaş Yenikapı'da miting alanına koştu.

DEV PANKARTLARDA TÜRKİYE'NİN 81 İLİ YER ALDI

Saat 16:00'da başlayan miting için öğle saatlerinden itibaren vatandaşlar alanına geldi. Mitingi gelenlere Türk bayrakları dağıtılırken miting alanına asılan dev pankartlarda Türkiye'nin 81 ilinin isimleri yer aldı.

SAHNEYE UĞUR IŞILAK ÇIKTI

7 Haziran'da AK Parti'den milletvekili seçilen ancak 3 Kasım seçimleri için aday gösterilmeyen şarkıcı Uğur Işılak sahneye çıkarak şarkı söyledi.

DEV AFİŞLER ASILDI

Meydanın birçok yerine "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz", "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler vinçler yardımıyla yerleştirildi.

KALABALIK BİR EKİP GÖREV ALIYOR

Kalabalık bir ekibin çalıştığı alanda, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer alıyor.

Meydanda ve çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık personelinin hazır bekletildiği miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler kuruldu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanını binlerce vatandaş doldurdu.

İŞTE DAKİKA DAKİKA MİTİNGDEN NOTLAR

18:50: Vatandaşlar miting alanını yavaş yavaş boşaltmaya başladı.

18:40: Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiiriyle sonlandırdı.

18:00: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına başladı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

-Teröre karşı tepkisini elinde bayrağıyla, çakmak çakmak gözleriyle, gümbür gümbür atan yüreğiyle dudaklarından eksik etmediği duasıyla ve en önemlisi aklıyla, metanetiyle ortaya koyan tüm vatandaşlarıma buradan şükranlarımı iletiyorum.
-Ebedi vatanımızı son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitneyle mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada Yenikapı'da bugün sizler veriyorsunuz.
-Çıkmış birisi ne diyor bayrağa saldırı mı var diyor. Daha ne olacaktı. Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Zorla kongrenizde bayrağımızı astınız zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Şimdi bazı beyaz Türklerin desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Bu işler sazla cazla olmaz.

17:50: TBMM Başkanı İsmet Yılmaz konuşmasına başladı. Yılmaz, terör saldırılarına karşı birlik ve beraberliğimizi korumamızı dillendiren güçlü bir konuşma yaptı.

17:15: Başbakan Ahmet Davutoğlu kürsüye çıkarak konuşmasına başladı. Davutoğlu'nun konuşmasından önemli detaylar şu şekilde:

-Allah aşkına hangi milletin böyle asil bir bayrağı, böyle tek bir yürek gibi çarpan kardeşleri, fertleri var.
-Sanmayın ki burada sadece burada olanlar var. Burada ilahi kelamın da dediği gibi, şehitlerin nefesi var.
-Bu milleti bölmek isteyen, eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah.
-1 Kasım'da çok çalışacaksınız, bunları baraj altına bırakacaksınız. Ve Meclis'te yeniden birliğin sembolü olan AK Parti'yi tek başına iktidara getireceksiniz.

17:05: Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin konuşma yaptı.

17:00: Şehitler için Kur'an okundu.

16:55: Çözüm süreci ve çatışma ortamını anlatan video izletildi.

16:45: Mitingde ilk konuşmayı Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan yapıyor.

16:40: İstiklal Marşı okundu.

16:25: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle miting alanına geldi.

16:20: Başbakan Ahmet Davutoğlu helikopterle miting alanına geldi.

16:10: 7 Haziran'da AK Parti'den milletvekili seçilen ancak 3 Kasım seçimleri için aday gösterilmeyen şarkıcı Uğur Işılak sahneye çıkarak şarkı söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Uğur Işılak Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title