Haberler

"Teröre Karşı Birlik ve Kardeşlik Yürüyüşü" Yapıldı

Kilis'te geçtiğimiz aylarda kurulan Anadolu Sevdalıları Derneği tarafından "Teröre Karşı Birlik ve Kardeşlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Kilis'te geçtiğimiz aylarda kurulan Anadolu Sevdalıları Derneği tarafından "Teröre Karşı Birlik ve Kardeşlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Kilis Valiliği önünden başlayan "Teröre Karşı Birlik ve Kardeşlik Yürüyüşü", Cumhuriyet Caddesi üzerinden İslambey Parkı karşısında bulunan Anadolu Sevdalıları Derneği merkez binası önünde son bulurken, birçok sivil toplum kuruluşu, siyasi partiler, öğrenciler ve vatandaşlar da etkinliğe katıldı. Yürüyüş boyunca terör örgütü PKK aleyhine slogan atan kalabalık, geçtiği güzergah sırasında bulunan esnaf tarafından da alkışlandı. Anadolu Sevdalıları Derneği merkez binası önünde bir basın açıklaması yapan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Demircioğlu, "Dalından toprağa düşmüş her zeytin tanesini kutsal bilen, yere düşmüş bir ekmek parçasını öpüp başına koyan, toprakla boğuşarak kazandığı ekmeğini aç olan komşusu ile bölüşmeden yatmayan bir milletin asil evlatları, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

İyiliğin ve kötülüğün en şiddetli karşılaşmasının hep bu topraklarda yaşadığını belirten Demircioğlu, "Kötülük her defasında yenildi ve hep yenilecek. Bu güzel güvercinler ülkesini bize layık görmeyen düşmanlar bazen haçlı, bazen çekiç oraklı sembollerle saldırdılar. Fakat Köroğlu'nun 'tüfek icat oldu, mertlik bozuldu' dediği günden beri, Şahinbey'in 'ben Antepliyim, Şahinim ağam, mavzer omzuma yük, ben yumruklarımla dövüşeceğim. Yumruklarım memleket kadar büyük' dediği günden beri, düşman en sinsi ve en kahpe saldırılarını bu dönemde yapıyor. Kısa adı PKK olan pis korkak köpekler, göz göze gelmeye cesaret edemedikleri Türk polisi ve askerini nöbet beklerken sinsice arkadan yaklaşarak ensesinden vuruyor. Otobüsün geçeceği yollara bomba koyarak çocukları öldürüyor" şeklinde konuştu.

"Sizin öldürdüğünüzü sandığınız şehitler, asla ölmezler" diyen Demircioğlu, "Sizin saklandığınız her mağarada, gizlendiğiniz her kayanın dibinde arkanıza dönüp baktığınızda şehidin sizin halinize acıyarak baktığını göreceksiniz. Gökyüzüne baktığınızda gördüğünüz her yıldız, dağlarda açan her çiçek bizim şehitlerimizdir. Bizim şehitlerimiz asla ölmezler. Bir gün sürünerek şehitlik denilen bahçeye varırsanız, bir cuma sabahında şehidin annesi ile sohbet ettiğini gözlerinizle görürsünüz. Ama sizlerin leşini akbabalar bile göremeyecektir. Eğer günün birinde sizin midenize dolar dolduran sahipleriniz sizi kullanmış mendil gibi bir kenara atmaya karar verirse, sizinle bu topraklarda baş başa kalırsak, karanlıkta gözlerine far tutulmuş çakal yavrusu gibi ortalık yerde donup kalacaksınız. Eğer bir gün iki ayak üzerinde aramızda dolaşmaya başlarsanız, bilin ki kendinizi asla gizleyemezsiniz. Alnınızda kara bir leke gibi duran hainlik damgası sizi ele verecek. Ekmek aldığınız her fırıncı, tıraş olmak için gittiğiniz her berber sizi hemen fark edecek. Çocuklarımız sizi kan kırmızı gözlerinizden hemen tanıyacak. Bu ülkede şehitler hep kahraman, sizler hep şerefsiz olarak anılacaksınız. Sizi doğuran ana doğurduğuna bin kere pişman karalar bağlamakta, sizin babanız size değil kıydığınız canlara ağlamaktadır. Ama ne var ki hep böyle ürüyecek köpekler. Sen şehit oldun yiğit, onlar geberecekler. Değerli kardeşlerim, analar, bacılar ve sevgili gençler. Her gecenin sonunda bir sabah, her kışın sonunda bahar ve her karanlık tünelin sonunda bir ışık ve aydınlık vardır. Sahipsiz olan vatanın batması hak, şehitlerle yoğrulmuş bu topraklarda zafer muhakkaktır. Sizler önde giden atlarsınız. Okula yeni başlayan çocuk heyecanıyla sağa-sola koşuşturarak bu yürüyüşün hizmetkarlığını yapan Anadolu Sevdalıları Derneği'nin değerli üyelerine, onları asla yalnız bırakmayan eş ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Hepinize en derin saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title