Haberler

Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı"

Fatih Belediyesince, Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısında şehit olan polisler ve hayatını kaybeden vatandaşların anısına, patlamanın olduğu caddede "Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı" verildi.

Fatih Belediyesince, Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısında şehit olan polisler ve hayatını kaybeden vatandaşların anısına, patlamanın olduğu caddede "Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı" verildi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ev sahipliğinde Vezneciler Caddesi'nde gerçekleştirilen iftar programına, patlamada şehit olan bazı polislerin ve hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, yaralananlar ve vatandaşlar katıldı.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce hain bir terör saldırısına maruz kaldıklarını ifade ederek, "O terör saldırısının hemen ardından burayı ziyaret ettiğimizde, böylesine bir sofranın oluşmasının talebini, buradaki esnaflardan aldık. Hatta esnaf bir gün sonra 'böyle bir iftar sofrası düzenler misiniz?' diye talepte bulundular. Biz, üzerinden biraz zaman geçmesinin daha önemli olduğunu düşündük." dedi.

Uluslararası, küresel ve bölgesel güçlerin, Ortadoğu'daki beklentileri doğrultusunda karmaşık ilişkilerin içinde olduklarını anlatan Demir, "Bu doğrultuda hedeflerine ulaşmak için terörü kullandıkları, terörizmi kullandıkları bir dönemden geçiyoruz. Biz, bunun arkasında olan gerçek güçler dahil olmak üzere buna alet olan, buna maşa olan terörün kendisini de araçlarını da hepsini lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Toplumun her kesiminin ve özellikle Vezneciler'deki terör mağduru esnafın katılımıyla bir iftar programı hazırladıklarını aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının bereketiyle inşallah dualarımızla, ibadetlerimizle bu terör belasından bir an önce kurtulmak için Allah'a dua edeceğiz. Vezneciler'deki saldırıda şehit olan polislerin ve vatandaşların yakınlarını da davet ettik. Ancak yaraları sıcak olması nedeniyle bir kısmı programa katıldı. Şu anda hastanede olan yaralılarımız var. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları, bugün tekrar ziyaret ettim. Onların bir an önce sağlıklarına kavuşması için de Allah'a dua ediyoruz ve inşallah da yakında sağlıklarına kavuşmalarını ümit ediyoruz. Durumları gittikçe iyiye gidiyor."

İftar programı, Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler, hayatını kaybeden vatandaşlar, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine yapılan duaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Demir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title