Haberler

Teröre İnat Tek Oğlunu Davulla Zurnayla Askere Gönderiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Asker düğününden detay - Asker adayına kına yakılması Asker babası Mümin Dalkıç ile röportaj Asker adayı Anne Reyhan Dalkıç ile röportaj Asker adayı Hacı Mustafa Dalkıç ile röportaj Teröre inat tek oğlunu davulla zurnayla askere gönderiyor Yozgat'ta yaşayan Dalkıç ailesi, tek çocuklarını teröre inat davullu zurnalı askere gönderiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Asker düğününden detay

- Asker adayına kına yakılması

Asker babası Mümin Dalkıç ile röportaj

Asker adayı Anne Reyhan Dalkıç ile röportaj

Asker adayı Hacı Mustafa Dalkıç ile röportaj Teröre inat tek oğlunu davulla zurnayla askere gönderiyor

Yozgat'ta yaşayan Dalkıç ailesi, tek çocuklarını teröre inat davullu zurnalı askere gönderiyor.

Mehmet Hulusi Efendi Mahallesinde oturan Dalkıç ailesi, askere gidecek çocukları için asker düğünü yaptı.

Asker babası Mümin Dalkıç, her gün gelen şehit haberlerinin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Teröre inat çocuklarını askere davullu zurnalı eğlence tertip ederek gönderdiklerini ifade eden Mümin Dalkıç, "Çocuğumuzu yetiştirip, büyütüp askere gönderdiğimiz için ne mutlu bize. Biz nasıl vatani görevimizi yapmışsak oğlumda yapacak, sıra ona geldi. Kimse vatanı sahipsiz sanmasın. Bira tane oğlum var, onu da askere düğün yapar gibi gönderiyoruz." dedi.

Anne Reyhan Dalkıç da oğlunun askere sağ salim gidip gelmesi temennisinde bulunarak, "Vatana millete böyle bir evlat yetiştirdiğim için gurur duyuyorum. Vatanı milleti için nöbet tutan ve oğlumla beraber askere gidecek olan evlatlarımızın da sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyoruz." diye konuştu.

"Kimse sanmasın ki bu vatan sahipsiz"

Acemi birliğinin Manisa Kırkağaç'a çıktığını kaydeden asker adayı Hacı Mustafa Dalkıç ise "Vatani görevini yapma sırası bize geldi. Kimse sanmasın ki bu vatan sahipsiz. Biz var oldukça bu bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez. Biz ölüme bile böyle davullu zurnalı gideriz, askere de. Biz bir kişi ölür, bin kişi doğarız. Bu bayrağı da yere düşürmeyiz." ifadelerini kullandı.

Halaylar çekilip oyunlar oynandıktan sonra asker adayı Hacı Mustafa Dalkıç'a kına yakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Politika Güncel Haberler

title