Haberler

Terör Saldırılarında 90 Günlük Bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana bin 480 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 90 gündeki (7 Temmuz-4 Ekim) terör saldırılarında 140 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 37 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 464 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 273 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçte yurtiçindeki çatışmalarda çoğunluğu PKK'lı 204 terörist etkisiz hale getirildi, 27'si yaralı 123 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 799 kişi gözaltına alındı, bunlardan 772'si tutuklandı.

PKK'ya yönelik operasyonlar

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 480 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdi.

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Sinat Haftanin, Metina ve Kandil bölgesinde bulunan 17 noktadaki barınakları, mağaraları ve toprak altı sığınakları, 9 F-16'nın katıldığı hava harekatıyla imha edildi. Hakkari ve Kars'taki barınaklar, mağaralar ve silah mevzileri de havadan ve karadan vuruldu.

Son 24 saatte yaşananlar

Bitlis'in Güroymak ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesine saldırdı. Olayda şantiye bekçisinin oğlu Maşallah Şipallı öldü, bekçi ve yeğeni yaralandı. Hayatını kaybeden Şipallı'nın cenazesi, Yeşilova Mahallesi Nebi Camisi'nde kılınan namazın ardından Şeyh Abdurrahman Etaği Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mardin'de teröristlerce açılan ateş sonucu evinin balkonunda yaralanan bir kişi, teröristlerin yollara kurduğu barikatlar nedeniyle hastaneye götürülemedi. Aile ve vatandaşların talebi üzerine yardıma koşan Mehmetçik, iki tabip subayın ilk müdahalesinin ardından yaralının Kapı Hudut Karakolunun kuzeyindeki gümrük kapısı bölgesinden hastaneye sevkini sağladı.

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ilçesinde 9 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 vatandaşın hafif şekilde yaralandığı, yaralıların tedavilerinin Nusaybin Devlet Hastanesinde devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Nusaybin ilçemizde toplam 54 barikat ve hendek kapatılmıştır. Bombalı düzenekler kontrollü olarak patlatılmıştır. Kontrollü olarak patlatılan patlayıcı miktarı yaklaşık olarak bin 500 kilogramdır" denildi.

Van'nın Özalp ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcı, güvenlik güçlerince imha edildi. Saldırıyı planlayan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde terör örgütü mensuplarının menfeze el yapımı patlayıcı yerleştirdiğini gören çocuklar, durumu ailelerini anlattı. Olay yerine çağrılan güvenlik güçleri patlayıcıyı imha etti.

Muş'ta, evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan korucu yaralandı. Tedavisi süren korucu Niyazi Özbey'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir grup terör örgütü PKK mensubu, 2 baz istasyonunu ateşe verdi.

Iğdır'da, bölücü terör örgütü mensuplarının sığınaklarının bulunduğu tespit edilen Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası mevkisinde, Iğdır İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce sabah saatlerinde hava destekli operasyon başlatıldı. PKK'nın Korhan Yaylası'nda merkez olarak kullandığı hedeflerin ateş altına alındığı operasyon sürüyor.

Silvan'daki terör örgütüne yönelik operasyon

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon devam ediyor. 200 özel harekat timinin de yer aldığı 385 polisin katıldığı operasyonda, güvenlik güçlerinin geçişini engellemek üzere teröristlerce kazılan hendekler kapatılırken, barikatlar da kaldırıldı. 15 adrese düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyonda yakalanan bir kişi tutuklandı. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, üst aramasında, 3 tabanca, 3 şarjör, 22 mermi ve 2 susturucu ele geçirilen zanlının, terör örgütü üyesi olduğu ve örgütün dağ kadrosundan eylem yapmak için Diyarbakır'a geldiği şüphesiyle gözaltına alındığı kaydedildi.

Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklandı.

Adana'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2'si kadın 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 2 pompalı tüfek, bu silahlara ait mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon nedeniyle 6 mahalleye giriş ve çıkış yasaklandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 34. Hudut Tugay Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Van'daki terör saldırısı

Van'ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda "canlı kalkan" olarak güvenlik güçlerini engellemeye çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 32 kişiden DBP İlçe Eş Başkanı Yakup Almaç'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İlçe Belediye Başkanı Handan Bağcı ile 27 şüpheli serbest bırakıldı.

Kilis'te, DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 16 kişinin Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalandığı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Nusaybin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title