Haberler

Terör Saldırılarında 75 Günlük Bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 283 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 283 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 75 gündeki (7 Temmuz-19 Eylül) terör saldırılarında 124 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 29 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 355 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 134 terörist etkisiz hale getirildi, 20'si yaralı 76 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 608 kişi gözaltına alındı, bunlardan 731'i tutuklandı.

- TSK'nın operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 283 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin'de bulunan PKK hedeflerine karşı 15 Eylül'de düzenlediği hava harekatında, terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ile yer üstü sığınaklar tam isabetle vuruldu.

Telsiz görüşmeleri, bölgedeki haber kaynakları ve hava fotoğrafları üzerinden yapılan ilk tespitlerde en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Son 24 saatte yaşananlar

Muş'un Bulanık ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde, 11 ses bombası ve 12 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Bursa'da, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü tutuklandı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince kazılan hendekler güvenlik güçlerince kapatıldı. Özel harekat timleri ve bomba imha uzmanlarının katılımıyla, hendek çevresindeki patlayıcılar kontrollü şekilde imha edildi. Bu sırada teröristler güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Tunceli-Erzincan karayolu Zağge mevkisi yakınlarında yol kesen bölücü terör örgütü mensupları, yoldan geçen araçları durdurdu. Teröristler, araçlardaki kişilere yönelik yaptıkları kontrollerde, sivil giyimli olmasına rağmen özel otomobiliyle Tunceli yönüne giden bir astsubayı fark ederek araçtan indirdi. İsmi açıklanmayan astsubayı üzerindeki silaha da el koyarak yanlarına alan teröristler, dağlık alana doğru kaçtı.

Batman'ın Sason ilçesinde 3, Kozluk'ta ise 1 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şırnak'ta karayoluna yerleştirilen patlayıcının kontrollü şekilde infilak ettirilmesinin ardından olay yerinde LPG tüpü, 113 metre kablo ve 8 pil bulundu.

Muş'ta düzenlenen terör örgütü operasyonu kapsamında, HDP Varto Eş Başkanı Halide Aktay'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan HDP İlçe Eş Başkanı Halide Aktay ve eşi Ali Doğan Aktay ile Murat Güler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütüne üye olmak ve yardım yataklık etmek" suçundan tutuklandı.

Adana'daki izinsiz gösteride TOMA'ya silahla ateş açtığı gerekçesiyle bacağından vurulan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Hakkari'de bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, roketatar, roketatar sevk fişeği ve el bombası bulundu.

Siirt'in Şirvan ilçesinde Ormanbağı Jandarma Karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca taciz ateşi açıldı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonda bir terörist ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Şemdinli ile Derecik beldesi arasındaki Yaylapınar köyü yol ayırımında yer alan köprüye terör örgütü PKK mensuplarınca gece saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, köprüde hasar oluştu.

Van'da, HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Recep Gültepe'nin aracında yapılan aramada, 8 bomba kalıbı ve 3 telsiz ile patlayıcı yapımında kullanılan çeşitli malzemeler bulundu.

Diyarbakır merkezde bir jandarma uzman çavuş silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Muş'un Varto ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yaralı olarak yakalandı. Ayrıca 34 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 128 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, Dragunas (Kanas) Keskin Nişancı piyade tüfeği, RPG Roketatar ve 10 adet mühimmatı, PKM (Bixi) makinalı tüfeği ile  bin 400 PKM (Bixi) makinalı tüfeği fişeği, Akrep marka makinalı tabanca, 17 el bombası, 2 tabanca, 2 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 500 adet 5.56 milimetre çapında fişek, 50 metre elektrik kablosu ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen operasyonda da bir terörist silahıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Yaylapınar Köprüsü, teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ile tahrip edildi ancak bölgedeki duyarlı vatandaşlar tarafından köprünün yıkılan ayağının taşlarla doldurularak yolun trafiğe açılmasının sağlandığı belirtildi.

Diyarbakır'da bir, Mardin'de iki terörist, güvenlik güçlerine teslim olurken, Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığınca bir terörist yakalandı.

Hakkari'de, güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize ettikleri, kamu kurum ve kuruluşlarına zarar verdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 14'ü "Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık" suçundan tutuklandı, 2'si muhtar 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tunceli'nin, Ovacık ve Otlubahçe bölgesinde, şehit polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun adının verildiği hava destekli operasyonda, 30-35 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerden 3'ü güvenlik güçlerince ele geçirildi.

Ovacık ilçesinde bir sığınakta 60 kilogram amonyum nitrat, 10 adet büyük mutfak tüpüne ve 360 kilogram patlayıcıya tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcı düzeneği, iki el telsizi, iki tüp başlığı, beş kilogram zeytin, pil ve kablo bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Türkiye Tunceli Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title