Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Adana ve Mersin'de, tek yürek olan vatandaşlar, terör saldırılarına tepki gösterdi.

Adana ve Mersin'de, tek yürek olan vatandaşlar, terör saldırılarına tepki gösterdi.

Adana'da sivil toplum kuruluşları ile AK Parti, CHP ve MHP il teşkilatlarınca düzenlenen teröre tepki yürüyüşü için yaklaşık 30 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı.

Türk bayraklarını sallayarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Meclis'te PKK istemiyoruz" sloganları atan grup, Vali Mahmut Demirtaş'ın da katılımıyla Atatürk Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte, Vali Demirtaş'ın yanına gelen bir kişi "Çarığı giyeceğiz. Artık yeter, Kara Fatmalar burada, cephelere mermi taşıyanlar burada, yeter artık." diyerek terör saldırılarına tepkisini dile getirdi.

Yaklaşık bir kilometre metre uzunluğunda Türk bayrağı açan grup, Atatürk Caddesi boyunca ilerleyerek Atatürk Parkı'na geldi. Burada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, Adana, İstanbul ve Kayseri'de terör örgütü tarafından yapılan saldırıda polis, asker ve sivillerin şehit olduğunu anımsattı.

15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine milletin birlik içerisinde karşı koyduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:

"Bugün de aynı yürekle aynı cesaretle bu terör örgütlerinin karşısında duracağız. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine zarar gelmemesi için gerekirse canımız vereceğiz. Onun için biz buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Kimse bizim kardeşliğimizi birlik ve beraberliğimizi bozamaz. Buna teşebbüs edilmesi halinde canımızı feda edeceğiz. Herkesin bu konuda daha dikkatli olmasını istirham ediyorum."

Sivil toplum kuruluşları adında konuşan Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç ise terör saldırılarını ve işbirlikçilerini lanetlemek için toplandıklarını ifade etti.

Ülkedeki birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini aktaran Bilgiç, şöyle devam etti:

"Birlikte nefes alıp, birlikte mücadele edeceğiz. Tarihimizde hep olduğu gibi vatan ve bayrağa yan gözle bakanları perişan edeceğiz çünkü biz birbirini ve ülkesini seven, canını vatan için feda etmekten çekinmeyen bir milletiz. Terörün amacına ulaşmasını engellemek için milletimiz bugün meydanlarda güçlü bir ortak duruş sergiliyor. Dikkatli olmalıyız. Yanlış hareketlerle sadece düşmanları sevindiririz. Bizler kandan beslenen bu hainleri sevindirmeyeceğiz."

Mersin

Mersin'de Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" sloganlarını atarak terör olaylarına tepki gösterdi.

Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdullah Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini söyledi. Rusya Büyükelçisine yapılan saldırının Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmaya yönelik provokasyon olduğunu vurgulayan Çelik, "Elçiye zeval olmaz" geleneğini yüzyıllardır yaşatan bu coğrafyada yapılan bu saldırıyı kınadıklarını aktardı.

Türkiye üzerinde kirli bir oyun oynanmak istendiğine işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Sözde birbirleriyle ilgisi olmayan PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin hepsi, aynı dönemde ülkemizi hedef alıyor. Terör saldırılarıyla birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmak isteniyor. Biliyoruz ki bu derece aşağılık bir hainliği dünyada çok az millet yaşamıştır. Ama başaramıyorlar, başaramadıkça da vahşileşiyorlar. Dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır."

Grup, daha sonra terör olaylarında şehit olanlar için dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Demirtaş Mersin PKK Politika Güncel Haberler

title