Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Van'da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarına tepki göstererek terör örgütü PKK'yı kınadı.

Van'da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarına tepki göstererek terör örgütü Pkk'yı kınadı.

Kurtuluş Parkı'nda toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Maraş Caddesi'nden yürüyüşe başlayan kalabalık, 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı ve İskele Caddesi üzerinde bulunan İkinisan Polis Karakolu'nun önüne kadar geldi.

Yürüyüşe Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Emniyet Müdürü Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve kurum müdürleri katıldı.

Yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe "Biji aşiti, biji bırati (Yaşasın Barış, yaşasın kardeşlik)", "Em Kurdın, em Tırkın, em tev bırane (Biz Kürtüz, biz Türküz, biz birlikte kardeşiz)", "Jıbo zalmına biji cehennem (Zalimler için yaşasın cehennem)" ve "Kahrolsun Pkk, teröre lanet", "Kahrolsun DAİŞ, teröre lanet", "Hendeğe darbeye hayır", "İşte Kürt, işte Türk, işte ümmet" sloganları atıldı.

İkinisan Polis Karakolu önünde toplanan kalabalığa seslenen Vali Taşyapan, "Sizin bu birlikteliğiniz, beraberliğiniz, kardeşliğiniz, bu ülkenize hep beraber sahip çıkmanız olduğu sürece hiçbir terör örgütü, bu milletin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğü hiçbir zaman bölemeyecektir" dedi.

Taşyapan, 15 Temmuz'da tankla, tüfekle darbe girişiminde bulunan hainlere şu an burada bayraklarla karşı koyanların halk olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbeyi ülkemize planlayanlar Allah'ı, milleti hesap etmemişlerdir. Bu milletin tankların önüne yatacağını hesap etmemişlerdi. Milletin parasıyla alınan silahların, uçakların kendisine karşı kullanılacağı akıllarına gelmemişti. Millet onların karşısında çelik gibi durdu ve gönderilecekleri yere gönderdiler. Sizler 27 gün Van'da, Beşyol Meydanı'nda nöbet tuttunuz. Tabii ki bu birilerinin uykusunu kaçırdı. Daha sonra PKK terör örgütü, polisimiz ve askerimizin karşısına çıkamayan PKK, patlayıcılar ile şehir merkezlerine çıkmaya başladı. Bulunduğumuz meydanın yan sokağında büyük bir patlayıcıyla patlama yaptılar. Burası hem polis karakolumuz, hem de polisevimizdir. Burada yeni göreve gelen ve yeni görev yerlerine gidecek olan polislerimiz vardı. Ama hedefleri sadece polisimiz değildi. 20 polisimizin yanı sıra 51 sivil vatandaşımız yaralandı. 2 sivil vatandaşımız ve 2 polisimiz şehit oldu. Birçok iş yerimiz zarar gördü. Patlamaya çok uzak olan iş yerleri zarar gördü."

"Sizlerin birlikteliği ve güvenlik kuvvetlerimizin mücadelesi ile bunların sonu gelecektir"

Bu terör örgütünün en fazla bu yörenin insanına zarar verdiğini ifade eden Taşyapan, "Sizlerin birlikteliği ve güvenlik kuvvetlerimizin mücadelesi ile bunların sonu gelecektir. Çünkü zulüm hiçbir zaman ebedi olamaz. Zulüm ortaya geldiği zaman Allah'ın zulme rızası yoktur. Bu zulüm inşallah onları kanlarında boğacaktır. Vatandaşlarımıza zarar verdiler. Ekmeklerini kazanmak isteyen gencecik çocuklarımızı burada şehit ettiler. Şehitlerimizin kanları onları boğacaktır inşallah. Bu memleketin çocuklarıyız. Sıfatımız ne olursa olsun hepimiz kardeşiz. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Şehitlerimizin kanları ile hep beraber kurtardık ve hep beraber sahip çıkacağız. Hiç kimseye verecek ne yerimiz var, ne de kimsenin bir karış toprağında gözümüz var. Terör bizlere zarar verebilir ama bir gün mutlaka ayağımızın altına gelecekler. Bunu hep birlikte göreceğiz. Ben bugün bu manzarayı burada gördükten sonra Vanlıların yüreğinin kıpır kıpır olduğuna inanıyorum. Bunları bize gösteren Rabbimize şükürler olsun. Terör karşısında durmanıza ve polisimize, askerimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından, saldırılarda şehit olanlar için İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Elazığ PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title