Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine (BESOB) bağlı 86 oda, terör olaylarına tepki gösterdi.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine (BESOB) bağlı 86 oda, terör olaylarına tepki gösterdi.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem, birlik binasında düzenlenen basın toplantısında, esnafın her zaman devlet ve milletin bütünlüğünü esas aldığını belirtti.

Terör olaylarının tüm dünyada lanetlenmesi gerektiğini anlatan Erdem, şöyle konuştu:

"Türkiye yıllar boyu teröre binlerce can vermiş, katliamlar yaşamış, büyük acılar çekmiş bir ülkedir. Yaşanan bütün provokasyonlar karşısında Türkiye, terör örgütlerinin, onları besleyen ve destekleyen güç merkezilerinin tuzağına düşmemiş, sürüklemek istedikleri yere savrulmamıştır. Her şeye rağmen bir arada yaşamayı başarmıştır. Bu başarının temel dayanağı Anadolu insanının sosyal doygunluğu ve kültürel beşiğidir. Anadolu'da yaşayan insan sevgisi ve kardeşlik anlayışıdır. Kökleri 13. yüzyıla kadar dayanan bu topraklarda yeşermiş Ahi Evran Veli'nin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş Veli'nin, Yunus Emre'nin yaşayan öğretisidir. Değerli başkanların gün, insan sevgisi barış ve kardeşlik günüdür. Tarihimizden gelen, kültürümüzden gelen anlayış ile teröre karşı ortak tavır alma günüdür."

Toplantıya, 86 odanın başkanları ve bazı üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title