Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

İsviçre'deki Türk vatandaşlarının izinli gösterisine engel olmak isteyen PKK terör örgütü sempatizanlarını polis, plastik mermi ve biber gazı ile dağıttı.

İsviçre'deki Türk vatandaşlarının izinli gösterisine engel olmak isteyen PKK terör örgütü sempatizanlarını polis, plastik mermi ve biber gazı ile dağıttı.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsviçre Şubesi önderliğinde bir araya gelen grubun, başkent Bern'de izin alarak terör olaylarına karşı gerçekleştirmek istediği protesto gösterisini, yüzleri maskeli, ellerinde taş ve sopalar bulunan PKK sempatizanları engellemek istedi.

Polisin uyarısına rağmen, PKK sempatizanları Helvetiaplazt meydanını boşaltmayınca polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, göstericileri biber gazı ve plastik mermi ile dağıtmaya çalıştı.

UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin ise alanda yaptığı konuşmasında, terörün dini ve milliyeti olmadığını dile getirerek, "Hiç kimse Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman edemeyecektir" dedi.

UETD İsviçre Şubesi önderliğindeki grup, polisin "alanı boşalt" uyarısından sonra Türk bayrakları açıp, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra alandan ayrıldı.

PKK sempatizanları ise polisin uyarılarına rağmen izinsiz gösterilerine devam etti.

Gösteri esnasında arabasının camları kırılan ve sopalı saldırıya uğrayan bir Türk vatandaşının hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title