Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Muğla ve ilçelerinde teröre tepki eylemlerinde meydana gelen olaylarda, 5 güvenlik görevlisinin hafif şekilde yaralandığı, 22 kişinin gözaltına alındığı, 12 kişi hakkında muhafaza altına alma tedbiri uygulanarak haklarında yasal işlemler sürdürüldüğü bildirildi.

Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde meydana gelen terör olayları sonucu şehit olan asker ve polisler için yurt genelinde protesto eylemleri gerçekleştiği hatırlatıldı.

Muğla merkez ve ilçelerdeki polis sorumluluk bölgesinde terörü telin, şehitleri anma eylem ve etkinliklerine bazı yerlerde 10 binden fazla vatandaşın katıldığı belirtilen açıklamada, bu eylem ve etkinliklerde protesto sınırlarının dışına çıkılarak HDP parti binalarına zarar verme girişimlerinde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"10 Eylül Perşembe sabahına kadar meydana gelen eylem ve etkinlikler esnasında Menteşe, Ortaca ve Marmaris HDP ilçe binalarının tabelalarına yönelik indirme eylemleri ile Marmaris ilçemizde ilçe binasına yönelik taşlı eylemler gerçekleşmiştir. Fethiye ilçemizde ise birkaç doğu kökenli vatandaşımızın evlerine yönelik münferit taşlama olaylarından başka olay gerçekleşmemiştir. Meydana gelen bu olaylar güvenlik güçlerimizce etkin bir müdahaleyle olayların daha da büyüyerek il geneline yayılması engellenmiş ve ilimizde kanun hakimiyetinden taviz verilmemiştir. Eylem ve etkinliklerin önlenmesi sırasında 5 güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralanmış, 22 kişi gözaltına alınmış, 12 kişi hakkında muhafaza altına alma tedbiri uygulanmış, haklarında yasal işlemler sürdürülmektedir."

Açıklamada, jandarma sorumluluk bölgesindeki Seydikemer ilçesi Kumluova Mahallesi'nde İ.Ç. isimli bir kişinin, sosyal medyadaki paylaşımları bahane edilerek karşıt görüşlü kişiler tarafından darp edildiği, Fethiye Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edilen kişinin taburcu edildiği belirtildi.

Olaya karışan 5 kişinin de Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adli tahkikata başlandığı vurgulandı.

Kaynak: AA / Yerel

Marmaris Fethiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title