Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Demiryol Meslek Okulu Mezunları Derneği, 20 bine yakın demiryolu çalışanını temsil eden 20 ayrı sivil toplum kuruluşu ve yöneticileri, artan terör olaylarını Ankara Garı'nda protesto etti.

Demiryol Meslek Okulu Mezunları Derneği, 20 bine yakın demiryolu çalışanını temsil eden 20 ayrı sivil toplum kuruluşu ve yöneticileri, artan terör olaylarını Ankara Garı'nda protesto etti.

Protestoya katılanlar şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Demiryol Meslek Okulu Mezunları Derneği Başkanı Alparslan Taylan, demiryolu çalışanlarını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak askere, polise, demir yolu yolcularına, tüm kamu görevlilerine ve masum vatandaşlara yönelik terör saldırılarının acısını derinden hissettiklerini belirterek, saldırıları kınadı.

Terör saldırılarında bir demiryolu bakım onarım memurunun şehit olduğunu, demiryolları ile araçlarda büyük maddi hasar meydana geldiğini anlatan Taylan şunları söyledi:

"Terörün; dili, dini, rengi, ırkı ve hiçbir haklı mazeretinin olmayacağına inanıyoruz. Terörü, terör olarak biliyoruz. Tüm bu terörist saldırıların hedefinin 78 milyonun kardeşliği olduğunu, karartılmak istenenin ülkemizin geleceği olduğunu buradan bir kez daha deklare ediyoruz.

Bu terör girişimlerini boşa çıkarmak, ortak tavır almak ve sağduyumuzu korumak tüm vatandaşlarımızın görevi ve vazifesidir. Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz."

Protestonun ardından katılımcılara yakalarına takmaları için siyah kurdele dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title