Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Başkentte, Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırıları protesto edildi.

"Şehide Saygı Teröre Lanet" yürüyüşü çerçevesinde Gazi Üniversitesi Beşevler yerleşkesi önünde toplanan kalabalık grup, Türk bayrakları açtı ve sloganlar eşliğinde Kızılay'a yürüdü.

Gruba, yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar otomobillerinin kornalarını çalarak destek verirken, bir grup da atlarıyla yürüyüşe eşlik etti.

Göstericiler, Kızılay'da şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu ve dua etti.

-"Tahriklere karşı uyanık olunmalı"-

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, burada yaptığı açıklamada, son günlerde artan terör saldırılarına işaret ederek, "Artık sözün bittiği, her türlü mazeretin tükendiği noktaya kayıplar eşliğinde gelindi" dedi.

Milli birlik ve bütünlüğe kast eden herkesin, ihanetinin bedelini ödeyeceğini belirten Kılavuz, "Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler, mukadder yenilgileriyle muhakkak yüzleşecektir" ifadelerini kullandı.

Kılavuz, ülkücülere ait sembol, nişan, işaret ve bayrakları kullanarak Türk milliyetçiliğini istismar edenlerin en az bölücülerin faaliyetleri kadar tehlikeli ve kirli olduğunu, tahriklere karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

"Etnik temelli bir ayrışma hayali ile sokaklarda eti tırnaktan ayırma girişimlerinin ancak ve ancak yeminli Türkiye düşmanlarının sinsi bir oyunu olabileceğine" işaret eden Kılavuz, "Kürt vatandaşımız Türk kardeşinden, Türk yurttaşımız Kürt kardeşinden asla vazgeçmez, vazgeçemez" diye konuştu.

-HDP Sincan ilçe binası tahrip edildi-

Sincan'da, terörü protesto eden bir grup, polisin çabalarına rağmen Atatürk Caddesi'ndeki HDP ilçe binasına girerek Türk bayrağı astı.

Mamak Boğaziçi ve Kayaş mahallelerinde terörü lanetleyen göstericiler, Samsun yolunu bir süre araç trafiğine kapattı. Grup, polisin uyarıları üzerine yolu trafiğe açtı.

Mamak Aşık Veysel Mahallesi'ndeki şehit evi önünde ve farklı noktalarda toplanan gruplar terörü lanetleyerek, Tuzluçayır'a yürümek istedi. İkiye ayrılan gruptan bir kısmı polisin ikna çabaları sonucu dağılırken, diğer grup Tuzluçayır Meydanı'na yürüdü. Polis, protestocular ile meydanda kurdukları barikatların gerisinde taş ve sopalarla bekleyen yüzleri maskeli karşıt görüşlü bir başka grubun karşı karşıya gelmemesi için önlem aldı. Yaşanan taşkınlıklar üzerine polis her iki gruba da gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Barikat kuran karşıt görüşlü grubun üyeleri, polise ve diğer gruptakilere havai fişek ve taş attı.

Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde de HDP'nin daha önce seçim bürosunun bulunduğu bir binanın camları kırıldı. Binanın önünde bulunan 3 kamyona zarar verildi. Ayrıca, binanın yakınında bulunan bir kamyon da yakıldı. Seçim bürosunun tekrar taşlanmak istenmesi üzerine polis havaya ateş açarak göstericileri dağıttı.

Kamyon sahibi, Kürt kökenli vatandaş, hiçbir zaman PKK'ya destek vermediklerini belirterek, "Şehit verildiğinde bizim de canımız yanımız yanıyor" dedi.

Burada, 8 kişilik bir aile olarak yaşadıklarını ve grubun binayı taşlamaya başladığında ne yapacaklarını şaşırdıklarını bildiren vatandaş, ekmek peşinde olduklarını ve yaşadıklarından dolayı üzüntülü olduğunu söyledi.

Seçim bürosu olarak kullanılan binada oturan ve Türk olduğunu belirten bir kişi de bütün Kürtlerin de PKK'lı olarak görülmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Karapürçek'te, ayrıca Doğu Anadolu Bölgesi'nden gelen vatandaşlarca kurulan bir derneğin camları kırıldı, sandalye ve masalar dışarı çıkarılıp yakıldı. Olaya müdahale eden itfaiyecilere de tepki gösterilerek, itfaiye araçlarının taşlandığı öğrenildi.

-Ankara Valiliğinden açıklama-

Öte yandan, HDP Genel Merkezi'nde çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan kişiye ilişkin Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden Kızılay Güvenpark'ta "Teröre Lanet Protestosu" yapılacağını öğrenen bu kişinin Kızılay'a ve devamında yaklaşık 200 kişilik grupla Barbaros Mahallesi'nde bulunan HDP Genel Merkezi'ne geldiği belirtildi.

Açıklamada, bu kişinin, bina önündeki göstericilere müdahale edildiği sırada meydana gelen kargaşadan yararlanarak bina içine girdiğinin anlaşıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu şahıs, alınan ifadesinde, 'Evrakların bulunduğu bir odada çakmağı ile evrakları yakmak sureti ile yangın çıkarıp masa ve sandalyelerin yanmasına sebebiyet verdiğini' belirtmiştir. 110 unsurlarınca söndürülen yangında yaralanma meydana gelmemiştir. Şüpheli şahıs, HDP binası çıkışında emniyet görevlilerince gözaltına alınmış olup, hakkında yasal işlemlere başlanmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Dağlıca Hakkari Kızılay Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title