Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları Çorum, Amasya, Tokat ve Kastamonu'da protesto edildi.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları Çorum, Amasya, Tokat ve Kastamonu'da protesto edildi. Protestolar sırasında Çorum ve Amasya'daki HDP İl ve Merkez ilçe Başkanlıklarının tabelaları indirilerek Türk Bayrakları asıldı.

Çorum'da bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerince organize edilen yürüyüş kapsamında Hürriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Gazi Caddesi'nden sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Grubun, Bahabey Caddesi kavşağından geçtiği sırada kalabalıktan ayrılan yaklaşık 100 kişilik bir grup, koşarak Uğur Mumcu Caddesi'ndeki Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çorum İl ve Merkez İlçe Başkanlığının bulunduğu binanın önüne geldi. Burada bina önünde bekleyen polis engelini aşan grup, 5 katlı binanın birinci katındaki parti merkezinin pencerelerine taş atmaya başladı. Olayda parti merkezinin camları hasar gördü.

Alandaki polislerin grubu kontrol altına alamaması nedeniyle olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. İlerleyen dakikalarda kalabalıklaşan grup, tekrar polis engelini aşarak binaya girmeye çalıştı. Kapıdaki polisleri aşamayan grup, bu kez de partinin tabelasını indirmeye çalıştı. Bir işyerinden tahta merdiven temin eden grup, uzun uğraşlar sonucu partinin tabelasını indirerek ateşe verdi.

Daha sonra partinin içerisine girerek indirilen tabelanın yerine Türk Bayrağı asmak isteyen grup, kendilerine müdahale eden polise tepki gösterdi. Bu sırada olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, gruptakilerle konuşarak, onları sakinleştirmeye çalıştı. Emniyet Müdürü Kolcu'nun konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra alandan ayrıldı.

Yaşanan olayda HDP parti merkezinin camlarını kırmak için atılan bazı taşların isabet ettiği ikinci kattaki dairenin pencereleri de hasar gördü. Atılan taşların vücutlarına isabet ettiği 2 polis memuru ile gruptaki 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

Amasya

Türkiye Kamu-Sen Amasya İl Başkanlığının düzenlediği teröre tepki yürüyüşünün ardından, HDP İl ve Merkez İlçe Başkanlığına giren bir grup, parti tabelasını indirerek yerine Türk Bayrağı astı.

Protesto için Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan kalabalık içinden ayrılan bir grup, Mustafa Kemal Paşa Caddesi'ndeki HDP İl ve Merkez İlçe Başkanlığının bulunduğu binaya yürüdü.

Yaklaşık 500 kişilik gruptan bazıları, polisin uyarısına rağmen binanın 4'üncü katındaki parti merkezine girerek, parti tabelasını söküp aşağıya attıktan sonra yerine Türk Bayrakları astı. Parti merkezindeki çok sayıda eşyayı da aşağı atan grup, daha sonra atılan malzemeleri ateşe verdi. Grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra alandan ayrıldı.

Amasya Ülkü Ocakları Başkanı Veysal Saka, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaşanan olayı engellemeye çalıştıklarını ancak son günlerde artan terör olaylarının vatandaşın sabrını taşırdığını belirtti.

Tokat

Tokat'ta Hakkari ve Iğdır'daki terör saldılarını protesto etmek için "Şehitlere saygı, teröre lanet" yürüyüş düzenlendi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca düzenlene etkinlik kapsamında vatandaşlar, Gazi Osman Paşa Stadyumu önünde toplandı. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Burada şehitler için mevlit okutuldu, dua edildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Tokat İl Başkanı Ahmet Yay, yaptığı konuşmada, terör saldırılarını kınadı. Yay, "Türk milliyetçileri olarak bu coğrafyada atamız olan Alparslan ile birlikte soyu bu zamana kadar devam etmiş milletin neslin devamı olarak ilelebet kıyamete kadar devam edeceğini her daim haykırıyoruz" diye konuştu.

Grup daha sonra slogan atarak dağıldı.

Bu arada Niksar ilçesinde teröre tepki için yürüyüş yapan vatandaşlar İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli personele bayrak ve Kur'an-ı Kerim verdi. Turhal, Reşadiye, Zile ve Erbaa ilçelerinde de yürüyüş düzenlendi.

Kastamonu

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, Kastamonu'nun Abana ilçesinde de protesto edildi.

Bir grup gencin sosyal medyada başlattığı kampanya üzerine Hasan Doğan Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Şehitlik'i ziyaret etti. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua eden grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hakkari Amasya Iğdır Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title