Haberler

Terör Saldırıları Nedeniyle Festival Ertelendi

Adana'nın Karataş ilçesinde bugün başlaması beklenen 2. Büyük İskender Festivali, yaşanan terör olayları nedeniyle ertelendi.

Adana'nın Karataş ilçesinde bugün başlaması beklenen 2. Büyük İskender Festivali, yaşanan terör olayları nedeniyle ertelendi.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, düzenlediği basın toplantısında, son donemde terör örgütünün artan saldırıları sonucu çok sayıda şehidin olduğunu, bundan dolayı 19-21 Ağustos tarihlerindeki festivalin ertelendiğini söyledi.

Geçen yıl ki festivali de yine aynı olaylardan dolayı iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Belediye Başkanı Ünal, "Biz bu festivali şehitlere ve analarına olan saygımızdan dolayı erteledik. Darbeciler ve bölücüler, Türkiye'de hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır." dedi.

Festivalin ileri bir tarihte yapılmasını planladıklarını dile getiren Ünal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler, dayatmaların karşısında duracağız. Nasıl ki 15 Temmuz'da ülkemizde yaşanan darbe girişiminden sonra tüm siyasi parti genel başkanları, bütün örgütler ideoloji gözetmeksizin söz konusu vatan olunca nasıl bir araya geldilerse bizler de Karataş'ta bunu yapma adına milli iradeyi, demokrasiyi güçlendirme adına festival çerçevesinde meydanlara inecektik. Maalesef ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar yüzünden etkinliklerimizi ertelemek zorunda kaldık."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Boğaçhan Ünal Karataş Kültür Sanat Haberler

title