Haberler

Terör Saldırıları Doğa Sporu Etkinliklerini de Engelledi

Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde doğa sporu faaliyetleri durduruldu.

ÖZGÜR AYAYDIN - Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde doğa sporu faaliyetleri durduruldu.

Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamı sayesinde dağlarında spor etkinlikleri gerçekleştirilmeye başlanan Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki terör saldırıları, ekonomi, turizm ve sosyal yaşamın yanı sıra spor etkinliklerine de büyük zarar verdi.

Yaklaşık 5 ay öncesine kadar tırmanış, doğa yürüyüşü ve yamaç paraşütü başta olmak üzere çok sayıda spor etkinliğine ev sahipliği yapan bölgede, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle Türkiye Dağcılık Federasyonu ve doğa sporları kulüpleri hiçbir organizasyon gerçekleştiremedi. Ağrı, Cilo, Süphan ve Cudi dağlarına tırmanışlar iptal edilirken, bu faaliyetler İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerine kaydırıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ağustos günü Ağrı Dağı'na yapılması planlanan tırmanışın iptal edildiğini söyledi.

Çözüm Süreci ile sağlanan güven ortamında bölgedeki dağlarda spor faaliyetlerinin yoğunlaştığını anımsatan Karaca, "30 Ağustos günü Ağrı Dağı'na yapacağımız tırmanışı iptal etmek zorunda kalıp, Kaçkar Dağı'na çıktık. Çözüm Süreci sayesinde bölgedeki dağlara tırmanış gerçekleştirdik. Ancak terör olayları faaliyetlerimizi olumsuz etkiledi" ifadelerini kullandı.

"Sporcularımız çok üzgün"

Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin ise yörenin coğrafi koşullarının doğa sporları için çok uygun olduğunu belirterek, Çözüm Süreci ile bölgede yoğun katılımlı etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Huzur ve güven ortamında 2 yıl önce Hakkari'deki Cilo Dağı'nda 31 yıl aradan sonra 120 profesyonel sporcuyla tırmanış yapıldığını ifade eden Ekin, şöyle konuştu:

"Bu yıl Ağrı, Süphan ve Cilo dağlarına tırmanış programımızı olaylardan dolayı iptal ettik. Programlarımızı İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerine kaydırdık. Bu nedenle sporcularımız çok üzgün. Çözüm Süreci'ndeki ortamın yeniden oluşması en büyük arzumuz. Ancak yaşanan olaylar dolayısıyla güvenli bölgeleri tercih ediyoruz."

Sporcu Nurullah Eza (48) ise 3 yıldır Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü'nün etkinliklerine katıldığına değinerek, şunları kaydetti:

"Çözüm Süreci'ndeki huzur ortamında Cudi, Süphan ve Ağrı dağlarına rahat şekilde gidiyorduk. Fakat süreç sekteye uğrayınca tüm etkinlikler iptal edilerek, başka bölgelere kaydırıldı. Doğayla iç içe olmak istiyorum ama maalesef bugünkü ortamda buna imkan yok. Bu imkana yeniden kavuşmak istiyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Karadeniz Cudi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title